0

Vörös boros spagetti brokkolival

Fő összetevői vörösbor, brokkoli, parmezán, tészta, fokhagyma, az olasz konyha receptje. Kapacitás: 4 fő. Aktív főzési idő: 35 perc, teljes főzési idő: 35 perc.Hozzávalók. 80 dkg brokkoli, a vastag szárakat dobjuk ki,500 g spagetti, üveg vörösbor 7,5 dl-es,1 teáskanál cukor, 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva, 1/2 teáskanál szárított csípős paprika, 1/3 csésze extra szűz olívaolaj, 3/4 teáskanál só, 1/2 teáskanál fekete bor, 1 dl finomra reszelt sajt. Vörös boros spagetti brokkolival elkészítése. Vágjuk  a brokkolit  darabokra.

Főzzük meg egy 6 – 8 liter fazékforrásban lévő sós vízben 2 percig. Szűrjük le egy lyukas kanállal egy nagy szűrőedénybe, de tartsuk meg a brokkoli-főző vizet  a fazékban, majd tegyük át brokkolit egy tálba.Tegyük vissza a főzővizet, és forraljuk fel újra. majd tegyük bele a spagettit, időnként megkeverve, 5 percig (tészta nem lesz teljesen főtt). Majd szűrjük le egy szűrőedényben és vissza a tűzhelyre. Tegyük bele a bort és a cukrot, és forraljuk fel erőteljesen 2 percig. Adjuk hozzá a spagettit és keverjük meg a tésztát, hogy megakadályozzuk, hogy összeragadjon.

 Vörösboros spagetti brokkoli alapanyaga

Vörösboros spagetti brokkolival alapanyaga

Óvatosan keverjük, amíg a folyadék nagy része elpárolog, mintegy 6 perc kell, és addigra lesz a tészta jó. Ezek után a fokhagymát és pirospaprikát olajon egy mély, 12 cm-es nagy serpenyőben pároljuk össze közepesen alacsony lángon, időnként keverve a serpenyőben, amíg a fokhagyma halvány aranyszínű lesz, körülbelül 5 percig. Adjuk ekkor hozzá a brokkolit, a sót, és a borsot, keverjük, 1 percig . Növeljük a hőmérsékletet, öntsük bele a keverékhez a spagettit, fogóval keverjük össze. Főzzük, amíg a bor felszívódik körülbelül 2 percig. Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a sajtot. Azonnal tálaljuk.

  
Iktatva: Tészta Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2014