Cikkek a(z) Termesztése és Brokkoli kategóriából

Ebben a kategóriában tippeket és tanácsokat adunk, hogy az Ön kertjében minél jobb termést tudjon elérni a brokkoli termesztése során. Megismerheti, hogyan nő a brokkoli a megfelelő éghajlati, és talajviszonyok mellett, mikor van a betakarítása, és hogyan is kell tárolni. Megmutatjuk, hogyan nő a brokkoli sikeresen lépésről-lépésre.

Őszi  brokkoli II.

Őszi brokkoli II.

A brokkoli kiültetése előtt dolgozzunk bele a talajba 2-4 cm mélyen gazdag komposztot vagy egy vékony réteg jól érlelt trágyát. A nyúl trágya egy személyes kedvenc, bár bármilyen trágya vagy komposzt beásása segíthet termelni nagy és ízletes fejeket termesszünk. Miután a növény betakarította a központi fejet, akkor ösztönözhetjük a további… Tovább: Őszi brokkoli II.»

Az őszi  brokkoli I.

Az őszi brokkoli I.

Vesse az idén ősszel a brokkolit, és élvezni fogja a leggyengédebb és legízletesebb brokkolit, amit valaha is ehet. A titok, hogy a legjobb ízű brokkolit fogyasszuk, az nem a fűszerezéstől, hanem az évszaktól függ.  A brokkoli, ha hűvös időben érlelődik, akkor egészségesebb fejet és édesebb ízt eredményez, mintha más időpontban… Tovább: Az őszi brokkoli I.»

A brokkoli gondozása

A brokkoli gondozása

A brokkoli termesztésénél úgy tűnhet, mintha egy bonyolult munka lenne a növény nevelése, de a valóságban ez az egyik legkönnyebben termeszthető zöldség az otthoni kertésznek. Vannak azonban olyan dolgok, amit el lehet végezni, hogy segítsünk sikeresen gondozni a brokkolit. Egy kis gondolkodás és tervezés kell, és megtalálja Ön is azt… Tovább: A brokkoli gondozása»

Milyen évszakban ültessük a brokkolit?

Milyen évszakban ültessük a brokkolit?

Tervezi, hogy saját brokkolit termeszt? Szeretné tudni, milyen évszakban érdemes ezt csinálni?A brokkolinak  sok fajtája van, és  minden egyes fajtának  van  egy saját vetési és betakarítási ideje . De általában,  a brokkoli inkább a hűvösebb időjárást kedvelő  növény,  így olyan területeken érzi jobban  magát,   ahol a hőmérséklet,  nem annyira… Tovább: Milyen évszakban ültessük a brokkolit?»

Tippek a brokkolihoz termesztéséhez

Tippek a brokkolihoz termesztéséhez

Ahogy az embereknek  szüksége van szerető gondoskodásra – így hát brokkoli növények is. Meg kell adnunk neki mindent, amire ennek a zöldségnek szüksége  van ahhoz, hogy az számunkra garantáltan bőséges termést hozzon . A brokkoli inkább a hűvös időjárásban hozza a jobb terméseket.  Ha tehetjük, akkor egy olyan területet válasszunk… Tovább: Tippek a brokkolihoz termesztéséhez»

Brokkoli termesztése az erkélyen

Brokkoli termesztése az erkélyen

A brokkoli termesztésével megpróbálkozhatunk akár egy erkélyen is. Első hallásra lehet, hogy ez így meglepő, de igenis lehetséges. Először is ki kell választani egy edényt, amibe elültetjük a magokat. Az edény legyen 12 cm széles és 12 cm mély legalább.  Az első dolgunk az legyen, hogy az edény aljára csináljunk… Tovább: Brokkoli termesztése az erkélyen»

Miért az otthon termesztett brokkoli a legjobb?

Miért az otthon termesztett brokkoli a legjobb?

Napjainkban, ebben a rohanó világban az embereknek általában az időkorlát az egyike azoknak a dolgoknak, ami elriasztják a saját maga termesztett növényektől. Természetesen most azokról az emberekéről beszélünk, akiknek a körülményei egyébként megfelelőek a termesztéshez.  Most ebben a cikkben az otthon termesztett brokkoli előnyeit fogjuk elmondani, hátha többen kedvet kapnak… Tovább: Miért az otthon termesztett brokkoli a legjobb?»

A brokkoli termesztése

A brokkoli termesztése

A brokkoli nagyszerű élettani hatásait felismerve, egyre többen termesztenek a konyhakertjükben brokkolit. A brokkoli termesztése végül is nem igényel nagyon nagy szakértelmet. A brokkoli külsőleg a karfiolhoz hasonlít. Fejes rózsája van, ami lazán tömött, a színe pedig csodálatos zöld. Miután mediterrán országból származik, szereti a meleg, napos helyet. Öntözni kell,… Tovább: A brokkoli termesztése»

A brokkoli mag

A brokkoli mag

A brokkolit magról is termeszthetjük. A mag beszerzése nagyon fontos, és körültekintést igénylő feladat. Vetőmagot nagyon sok helyen kínálnak eladásra. Van belőle több fajta. Azt érdemes választani a magok közül, amelyiknek tudjuk maradéktalanul biztosítani a legoptimálisabb feltételeket a megfelelő növekedéshez. Például a lila fajta mag késő télen vagy kora tavasszal… Tovább: A brokkoli mag»

A brokkoli csíráztatása

A brokkoli csíráztatása

Ahogy terjed napjainkban a csírák fogyasztása, egyre többen próbálkoznak meg  otthonukban csíráztatással. A csíráztatás nem bonyolult dolog, egész nyugodtan megpróbálhatjuk magunk is. Először is nagyon fontos, hogy megfelelő minőségű magot szerezzünk be. Véletlenül se csíráztassunk vegyszeresen kezelt magot. Próbáljunk meg olyan helyről beszerezni, ahol rendszeresen ellenőrzik a magokat, amelyeknek kiváló… Tovább: A brokkoli csíráztatása»

Oldal 1 / 212
Brokkoli 2013