Cikkek a(z) Felhasználása, konyhai praktikák és Brokkoli kategóriából

Ebben a kategóriában, mint a neve is mutatja, apró trükköket, és hasznos tanácsokat gyűjtöttünk össze. A brokkoli minél szélesebb felhasználását, és konyhai praktikákat mutatunk be. A kezdő háziasszonyok nagy segítsége lehet ez a kategória. Cikkeink segítségével könnyebben, jobb minőségben, és nem utolsó sorban gyorsabban készíthetjük el a brokkoliból készült ételeket.

Miket tudunk készíteni a főtt brokkoliból?

Miket tudunk készíteni a főtt brokkoliból?

A brokkoli egy sokoldalú zöldség, élvezzük is ki változatosságát. A brokkolit fogyaszthatjuk párolt brokkoliként, keverhetjük a sült brokkolit vagy a párolt brokkolit bármihez, a brokkoli íze mindig csodálatos. De mindenezek között, leginkább a főtt brokkoli a leggyakrabban az a mód, ahogyan elkészítjük. A főtt brokkolit többnyire könnyű főzni, gyors és… Tovább: Miket tudunk készíteni a főtt brokkoliból?»

Hogyan kerüljük el hogy ne legyen keserű a  brokkoli?

Hogyan kerüljük el hogy ne legyen keserű a brokkoli?

Kerüljük a kemény és gumiszerű brokkoli vásárlását, így biztosíthatjuk a legjobb ízt.A friss brokkolinak van egy enyhe íze, amely kiegészíti a különböző főtt és nyers ételeket. Keserűség akkor jelentkezik, ha a brokkoli fej túlérik, vagy ha rosszul főztük meg. A brokkoli helyes tárolása és előkészítése is megakadályozza, hogy a brokkoli… Tovább: Hogyan kerüljük el hogy ne legyen keserű a brokkoli?»

Brokkoli szárból készült savanyúság

Brokkoli szárból készült savanyúság

Íme, a brokkoli szárból készült savanyúság receptje. Ehhez szükségünk van legalább 4 brokkoli szárra, egy evőkanál világos színű mézre, 1/2 csészeforró vízre, és 1/3 csésze fűszeres rizs ecetre. A savanyúság elkészítése: Vágjuk le és húzzuk le a héjakat a szárakról, majd vágjuk kisebb darabokra. Valahol azt olvastam, hogy a brokkoli… Tovább: Brokkoli szárból készült savanyúság»

Brokkoli kicsit tudományosan

Brokkoli kicsit tudományosan

Szükségünk lesz: vízre, friss brokkolira, szódabikarbónára, 1 órára vagy stopperre. Töltsünk meg egy fazekat vízzel és helyezzük a tűzhelyre. Vágjuk két vagy három kis darabba a brokkolit, majd öblítsük le. Várjunk, amíg a víz forrni kezd, majd tegyük bele a brokkolit, és indítsuk el a stopperórát. Nézzük meg a brokkolit… Tovább: Brokkoli kicsit tudományosan»

Brokkolis tippek

Brokkolis tippek

Tippek következnek ennek  az egészséges, sokoldalú zöldségnek   a gyors előkészítéséhez.  Mindig próbáljuk kiválasztani   a tökéletes brokkoli virágot a vásárláskor. A friss brokkoli egész évben elérhető. Itt most leírjuk, milyen brokkolit kell keresni, ha vásárolni megyünk. A legjobb brokkoli sötétzöld, a felső részénél világosabb zöld a szára. A rügyek szorosan be… Tovább: Brokkolis tippek»

Hasznos tanácsok a brokkolihoz

Hasznos tanácsok a brokkolihoz

Ne tároljuk a friss brokkolit légmentes zacskóba. A brokkoli akkor őrzi meg a legjobban a vitamintartalmát, ha viszonylag rövid idő alatt pároljuk vagy sütjük. Amennyiben túlfőzzük, akkor növeljük az erős illatát és aromáját, eltompítjuk a szép, élénkzöld színét, és ezzel csak kioldjuk a tápanyagokat belőle.  Meg kell tapasztalni a főzésnél… Tovább: Hasznos tanácsok a brokkolihoz»

Hogyan  pároljuk finomra a brokkolit?

Hogyan pároljuk finomra a brokkolit?

Nyers vagy főtt állapotban, de a brokkoli sok egészséges tápanyagot tartalmaz. Mint ilyen, ezért is ideális beépíteni a diétánkba. Néhány ember azt gondolhatja, hogy a főtt brokkoli, illetve a pépes, annak jele, hogy a zöldség már szétfőtt. Kerüljük  el a kellemetlen ízeket  és a  túlfőzést gőzöléssel . A gőz segít… Tovább: Hogyan pároljuk finomra a brokkolit?»

A brokkoli főzése, párolása

A brokkoli főzése, párolása

A brokkoli több módszerrel lehet főzni.  A brokkolit addig kell főzni, amíg meg nem puhul, de ropogós marad. A főzés megkezdése előtt, készítsük elő a brokkolit, a fejet alaposan öblítsük le hideg vízzel, és távolítsuk el a fonnyadt vagy sérült leveleket. Miután a brokkolit darabokra vágtuk, áztassuk sós vízben vagy… Tovább: A brokkoli főzése, párolása»

Hogyan tároljuk a zöldségeket?

Hogyan tároljuk a zöldségeket?

A friss zöldségek a legjobbak természetesen a számunkra, de sajnos a frissességük  nem tart nagyon sokáig. Ennek a minél hosszabb ideig való megtartásához adunk most néhány tanácsot Önöknek. A legtöbb zöldség általában friss marad hűvös hőmérsékleten és magas páratartalomban, de vannak azért olyan lépések még, amit megtehetünk a zöldségfélék tárolásánál,… Tovább: Hogyan tároljuk a zöldségeket?»

A frissen szedett brokkoli fagyasztása

A frissen szedett brokkoli fagyasztása

A fagyasztás egy nagyszerű módja annak, hogy meghosszabbítsuk úgymond a frissen szedett a brokkoli életét. Ezzel ezt az egészséges zöldséget tálalhatjuk az asztalon, a szezon végén is,  a betakarítás után. Hogyan lehet helyesen lefagyasztani a frissen szedett brokkolit, hogy biztonságosan tudjuk enni? Először is, alaposan öblítsük le a brokkolit. Ha… Tovább: A frissen szedett brokkoli fagyasztása»

Oldal 1 / 212
Brokkoli 2014