Cikkek a(z) Életmód brokkolival és Brokkoli kategóriából

A brokkoli jelentősége az étrendünkben nem hangsúlyozható eléggé. Ebben a kategóriában megpróbáljuk bemutatni a brokkoli széles körű élettani jelentőségét. Témákra bontva sokfajta információt igyekszünk megosztani kedves olvasóinkkal. Tanácsokat és új ötleteket adunk, minél több az egészségre odafigyelő emberhez jussanak el ezek az információk. Olvasson a cikkek között, és legyen rendszeres visszatérője oldalunknak.

Van-e  brokkoli száraknak  tápértéke?

Van-e brokkoli száraknak tápértéke?

Ha a brokkolit a falatnyi méretű virágokra vágjuk, és ha eldobjuk a brokkoli szárakat, akkor a családnak hiányozni fognak az alapvető vitaminok és tápanyagok. A brokkoli szára ehető és tápláló magában is, vagy ehetjük együtt is a brokkoli koronájával. Brokkoli végül is egy kis virág, vágott része a fej, vagy… Tovább: Van-e brokkoli száraknak tápértéke?»

Menopauza tüneteket csökkentő sült brokkoli

Menopauza tüneteket csökkentő sült brokkoli

Íme, egy egyszerű mód, ami segíthet csökkenteni a változókori tüneteket. A brokkoli összetett szénhidrátjai biztosítják a nyersanyagot a jó érzést keltő szerotoninnak, ami nyugtató érzelmeket vált ki. A dió csökkenti a hőhullámokat. Előkészületi idő: 5 perc. Főzési idő: 15 perc. Felkészülés:20 perc. Az adag4 személyre készült.Menopauza tüneteket csökkentő sült brokkoli… Tovább: Menopauza tüneteket csökkentő sült brokkoli»

Ki vagy te, brokkoli? III.

Ki vagy te, brokkoli? III.

És ez még nem minden. A brokkoli egy másik rákellenes összetevője az indol-3-karbinol. 2003-ban a magazin összegezte az eredményeket és megállapították, hogy az indol-3-karbinol sikeresen veszi fel a harcot a rákos sejtek ellen, közvetlenül hat, és serkenti az immunrendszert a rák elleni küzdelemben. De ez még nem minden. A harmadik… Tovább: Ki vagy te, brokkoli? III.»

Ki vagy te, brokkoli? II.

Ki vagy te, brokkoli? II.

De ugyanez a szivacs nyeli el a cukrot, hogy megakadályozza a meredeken emelkedő vércukorszintet. A mókus brokkoli tartalmazza az esszenciális aminosavakat, különösen a triptofánt, amelyből a szervezet szintetizálja a “fehérje a boldogság” – ot. Megakadályozza  a rák kialakulását, így   a brokkoli kiérdemelte a “Super Star” címet.  A hasznos növényekből egy… Tovább: Ki vagy te, brokkoli? II.»

Ki vagy te, brokkoli? I.

Ki vagy te, brokkoli? I.

A káposzták királynője – a brokkoli. Csak az Isten küldhette ezt a káposztát, mert minden embernek szüksége van erre a növényre az egészségéhez. Én most megmondjuk, mi a csoda ez a növény, és döntsék el magukban, hogy elhanyagolható-e vagy sem ez a brokkoli.Már az első században, Idősebb Plinius részletes leírást… Tovább: Ki vagy te, brokkoli? I.»

Hogyan lehet megelőzni a gázképződést brokkoli fogyasztás után?

Hogyan lehet megelőzni a gázképződést brokkoli fogyasztás után?

A brokkoli tartalmaz cellulózt és rostot, ez a két anyagot ellenáll az emésztésnek, így okoz gázképződést. Miközben a gáz és a kapcsolódó görcsök egyszerűen csak kellemetlenek a legtöbb ember számára, van akiknél  irritábilis bél szindróma, Crohn-kór  és más betegségek és tünetek léphetnek fel, amik  súlyos fájdalmat is okozhatnak, vagy zavarják … Tovább: Hogyan lehet megelőzni a gázképződést brokkoli fogyasztás után?»

Hogy segít a brokkoli a diabetes gyógyításban?

Hogy segít a brokkoli a diabetes gyógyításban?

A brokkoli az egyik legerősebb cukorbetegség gyógyító étel a földön. Ez a növény tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, rostokkal és antioxidánsokkal, amelyek segítenek megelőzni a szabad gyökök okozta károkat, a krónikus gyulladásokat és a diabéteszes szövődményeket, mint a szív-és érrendszeri betegségek.A brokkoli csökkenti a vérerek károsodását. A legfontosabb vegyület a… Tovább: Hogy segít a brokkoli a diabetes gyógyításban?»

Broccoli Juice

Broccoli Juice

Ha megkínálnánk az embereket  egy pohár brokkoli lével, akkor  a legtöbb ember kísértést érezhet arra, hogy egy menetben lehúzza. A brokkoli lé nem úgy hangzik, hogy nagyon étvágygerjesztő lenne, és amikor a zöldséglevekre gondolunk, a zöld általában nem a kedvenc színünk. Hamarabb és boldogabban választunk egy olyan pohár levet, ami… Tovább: Broccoli Juice»

Brokkoli – a tápanyag bomba

Brokkoli – a tápanyag bomba

A brokkoli az egyik legegészségesebb zöldség, amit nem lehet letagadni már semmilyen körülmények között. Bár a brokkoli az egyik újonc, mert ezt a zöldséget csak az utóbbi években használjuk egyre gyakrabban a konyhában. A brokkoli hatóanyagait nem lehet alábecsülni semmilyen körülmények között. A zöld színű zöldségekre általában jellemző, hogy különösen… Tovább: Brokkoli – a tápanyag bomba»

A brokkoli a szívbetegségek ellen

A brokkoli a szívbetegségek ellen

Ez lehet még egy másik oka annak, hogy Önnek és a gyerekeknek enniük kell brokkolit: erősíti a szívet és védi meg az oxigénhiánytól.A tudósok által végzett vizsgálatok bebizonyították, hogy olyan vegyületek vannak a brokkoliban, konkrétan a tioredoxin, ami segíthet megelőzni a szívrohamot. A vegyület megszabadít a szabad gyökök és az… Tovább: A brokkoli a szívbetegségek ellen»

Oldal 1 / 3123
Brokkoli 2014