1

Hogyan tároljuk a zöldségeket?

A friss zöldségek a legjobbak természetesen a számunkra, de sajnos a frissességük  nem tart nagyon sokáig. Ennek a minél hosszabb ideig való megtartásához adunk most néhány tanácsot Önöknek. A legtöbb zöldség általában friss marad hűvös hőmérsékleten és magas páratartalomban, de vannak azért olyan lépések még, amit megtehetünk a zöldségfélék tárolásánál, hogy jobban és tovább megőrizhessük a frissességüket. Ehhez szükségünk lehet a következőkre:műanyag zacskóra különböző méretekben, kis papírzacskókra, tároló edények fedéllel, papírtörlőre, és persze egy hűtőszekrényre.

A hűtött friss zöldségek tárolása: Ne mossuk meg a zöldségeket tárolás előtt. Ha a zöldség még nedves maradna esetleg, amikor eltároljuk, akkor sokkal jobban érzékenyebbé válik, és a baktériumok szaporodását  is elősegítjük.Csak akkor mossuk meg a zöldségeket, mielőtt közvetlenül nekiállunk az ételek elkészítésének. A leveles zöldségeket, mint például a saláta és a spenót, tegyük műanyag tároló zacskóba. A zacskóban éppen elég nedves a környezete, így segítjük megőrizni a zöldségek természetes nedvességtartalmát. Tároljuk a hűtőszekrény leghidegebb részében, és így akár egy hétig vagy 10 napig is frissek maradnak. A gyökérzöldségeket, például a sárgarépa, cékla, fehérrépa, egy jól perforált műanyag zacskókban tárolhatjuk a hűtőben.

Hogyan tároljuk a zöldségeket?

Hogyan tároljuk a zöldségeket?

Vágjunk a műanyag zacskóba néhány lyukat. A lyukak lehetővé teszik a levegő áramlását anélkül, hogy, túl sok nedvesség eltávozna. A legtöbb zöldség eltartható így  két hétig. A karfiolt, a brokkolit és a kelbimbót tartsuk jól műanyag tároló dobozban a hűtőben. Ebben maradnak frissek, de legfeljebb öt napig. Káposztát mosatlanul, egészben és műanyag fóliába csomagolva tarthatjuk frissen 10 napig.A legtöbb egyéb zöldség, mint a bab, articsóka és az uborka is jól tárolhatóak a hűtőben. A paprikát egy papírzacskóban kell tárolni, az alsó fiókban, így marad ropogós. A gombát soha nem szabad tárolni zacskóban, vegyük le a fóliát a doboza tetejéről, és lazán egy papírtörlővel takarjuk csak le. A gomba megmarad így, de legfeljebb öt napig.

  
Iktatva: Felhasználása, konyhai praktikák Címkék: ,

További olvasnivaló

Egy hozzászólás "Hogyan tároljuk a zöldségeket?"

  1. nagy eva szerint:

    sziasztok, nalunk mindig sok brokkoli -etterem- fogy a fonokom mindig ugy teszi be ahutobe ahogy meg vette vagyis foliaban mit tegyen koszi a valasz

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012