2

Hogyan pároljuk finomra a brokkolit?

Nyers vagy főtt állapotban, de a brokkoli sok egészséges tápanyagot tartalmaz. Mint ilyen, ezért is ideális beépíteni a diétánkba. Néhány ember azt gondolhatja, hogy a főtt brokkoli, illetve a pépes, annak jele, hogy a zöldség már szétfőtt. Kerüljük  el a kellemetlen ízeket  és a  túlfőzést gőzöléssel . A gőz segít a szakácsoknak, hogy  a brokkoli  megőrzi a ropogós állagát. Amikre szüksége lesz a pároláshoz: zöldségpucoló kés, mikrohullámú sütőben használható tál ,1/4 vagy 1/2 csésze víz, fólia, villa, nagy edény,  fém tésztaszűrő. Előkészítés: Mossuk meg alaposan a brokkolit hideg vízben.Vágjuk le a brokkoli koronáját a szárról a zöldségpucoló késsel.

Az alatt vágjuk, ahol a szár elválasztódik az egyes virágoktól. Vágjuk össze a a brokkolit  falatnyi méretű darabokra . Mikrohullámú sütőben történő párolás : Helyezzük a brokkolit egy tiszta, a mikrohullámú sütőben is biztonságosan alkalmazható tálba. Adjunk hozzá 1/4 csésze vizet és takarjuk le műanyag fóliával. Pároljuk a  mikrohullámú sütőben a brokkolit 3- 4 percig. Hagyjuk az edényt állni 1 percig, mielőtt vágunk egy kis rést a műanyag csomagolás közepén.Ellenőrizzük a brokkoli állagát egy villával. Visszatesszük, és főzzük további 1 percig, ha szükséges.  Öntsük le a vizet a brokkoliról. Ízesítsük vajjal, sóval és borssal a tálalás előtt, ha így szeretjük.

Hogyan  pároljuk finomra a brokkolit?

Hogyan pároljuk finomra a brokkolit?

Tűzhelyen való párolás: Öntsünk egy 1/2 csésze vizet egy nagy fazékba.Egy megfelelő méretű fém tésztaszűrőt tegyünk a fazék belső szélére.  A tésztaszűrőnek kisebbnek kell lennie ahhoz, hogy elférjen a fazékon, de elég nagynak ahhoz, hogy ne essen bele a vízbe. Egy kör alakú, kétnyelű tésztaszűrő lehet az ideális, mert a fogantyúk megtartják a helyén, amíg szűrőedény gőzölög.   Tegyük a brokkoli virágokat a tésztaszűrőbe. Melegítsük fel a vizet, és forraljuk.  Fedjük le az edényt fedővel vagy alufóliával. Főzzük a brokkolit a gőzben 5-től 6 percig. Ellenőrizzük a brokkoli az állapotát villával és főzzük tovább, ha szükséges. Vegyük le az edényt a tűzről, mielőtt kivennénk  a tésztaszűrőt . Azonnal tálaljuk.

  
Iktatva: Felhasználása, konyhai praktikák Címkék: ,

További olvasnivaló

2 hozzászólás "Hogyan pároljuk finomra a brokkolit?"

  1. Pintér Csaba szerint:

    Lehet, hogy a főzéshez kiválóan ért, aki leírta.de nem ártana, ha megtanulna magyarul is: gondolom nem az a szándéka, hogy KESERŰ legyen a brokkoli.

  2. Attila szerint:

    Angol szöveg gépi fordítása lehet talán. Mindenesetre így is hasznos információ. Értékelem a jó szándékot.

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013