Hírek párolás és Brokkoli témában

Hogyan  pároljuk finomra a brokkolit?

Hogyan pároljuk finomra a brokkolit?

Nyers vagy főtt állapotban, de a brokkoli sok egészséges tápanyagot tartalmaz. Mint ilyen, ezért is ideális beépíteni a diétánkba. Néhány ember azt gondolhatja, hogy a főtt brokkoli, illetve a pépes, annak jele, hogy a zöldség már szétfőtt. Kerüljük  el a kellemetlen ízeket  és a  túlfőzést gőzöléssel . A gőz segít… Tovább: Hogyan pároljuk finomra a brokkolit?»

A brokkoli főzése, párolása

A brokkoli főzése, párolása

A brokkoli több módszerrel lehet főzni.  A brokkolit addig kell főzni, amíg meg nem puhul, de ropogós marad. A főzés megkezdése előtt, készítsük elő a brokkolit, a fejet alaposan öblítsük le hideg vízzel, és távolítsuk el a fonnyadt vagy sérült leveleket. Miután a brokkolit darabokra vágtuk, áztassuk sós vízben vagy… Tovább: A brokkoli főzése, párolása»

Párolt brokkoli

Párolt brokkoli

  A brokkoli egyik kíméletes főzési eljárása a párolás. Párolás során az a célunk végül is, hogy a párolandó anyagban minél jobban megmaradjanak az eredeti ízek, vitaminok. A párolás történhet kevés víz hozzáadásával, vagy gőz fölött is. A párolás elején általában kevés olajon vagy zsiradékon kicsit megpuhítjuk a zöldségeket. Ekkor… Tovább: Párolt brokkoli»

Brokkoli 2013