0

Zöldségsaláta brokkolival és más zöldségekkel

A vegyes salátákat az év bármelyik szakaszában készíthetünk. Természetesen a friss zöldségekből kiváló, de lehet fagyasztott zöldségekből is készíteni télen. Ez a saláta több fajta zöldségből készül. Hozzávalói: 15 dkg zöldborsó, 1 db konzerv csemegekukorica, 20 dkg brokkoli, 2-3 szál sárgarépa, 3 db paradicsompaprika, 2 fej lila hagyma,1 kisebb fej vöröshagyma, 1 kisebb darab uborka, 2 dl majonéz, 2 dl tejföl, 2 teáskanál mustár, só, bors, lehet bele 1 csokor petrezselyem vagy kapor is.

Elkészítése: A zöldborsót sós vízben 2-3 percig megfőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. A sárgarépát apró kockákra vágjuk, és szintén megfőzzük és lecsepegtetjük. A brokkolit egészen apró rózsákra szedjük, és megpároljuk. A többi zöldség nem igényel főzést, azokat lehetőleg egyforma kockákra vágjuk össze. A mártás elkészítése: A tejfölt és a majonézt simára keverjük. A vöröshagymát belereszeljük, ha szeretjük, akkor a kaprot vagy a petrezselymet szintén. Ízesítjük borssal, sóval és a mustárral.

Ezekből lesz a zöldségsaláta brokkolival és más zöldségekkel

Ezekből lesz a zöldségsaláta brokkolival és más zöldségekkel

A végén pedig az apróra összevágott uborkát és a paradicsompaprikát is. A kész mártásba a megpárolt brokkolit, kukoricát, répát, és a zöldborsót, lila hagymát belekeverjük. Gyakorlatilag ezzel készen is van a salátánk. Akár másnapig is hagyhatjuk állni fogyasztás előtt így az ízek jól összeérnek. Lehet pirítósra téve fogyasztani, de grillezett húsok mellé is elkészíthetjük. Könnyű tavaszi, nyári vacsora is lehet, de a kerti sütögetésekkor is elkészíthetjük.

  
Iktatva: Saláta Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012