0

Zöldség-és csicseriborsó ragu

Fő összetevők: brokkoli, bazsalikom, hagyma, tészta, kaliforniai paprika, csicseriborsó, paradicsom, articsóka. A recept  2 személyre készült.Hozzávalók.1 doboz (14,5 dkg) kockára vágott paradicsom, 1 csésze konzerv csicseriborsó, leöblítve  és lecsöpögtetve, 1/2 csésze hagyma és fokhagyma keverék, 1/2 csésze brokkoli, 1 db  piros kaliforniai paprika ,1/2 teáskanál só, 1/4 teáskanál szárított oregánó, 1/4 teáskanál fekete bors, 1/8 teáskanál pirospaprika, 4 articsóka szárítva  és felnégyelve, 1/2 csésze fagyasztott zöldborsó, 1/4 csésze szeletelt fekete olajbogyó, 1/2 csésze teljes kiőrlésű penne tészta kifőzve , 1/4 csésze apróra vágott friss bazsalikom.

csicseriborsó-ragu alapanyaga

csicseriborsó-ragu alapanyaga

Zöldség-és csicseriborsó ragu elkészítése. Lassú tűzön főzzük meg a paradicsomot, a csicseriborsót, a hagymát és a fokhagymát. Keverjük össze a brokkolival és a piros kaliforniai paprikával.  Sózzuk meg, majd adjuk hozzá az oreganot, a borsot, a paprikát és a ½ csésze vizet. Az egészet főzzük meg közepes hőmérsékleten, addig, amíg folyadék mennyisége a felére csökken, ez mintegy 20 perc. Ekkor adjuk hozzá az articsókát, a borsót, az olajbogyót. Ekkor főzzük még legalább 10 percig. Gyors tippek.  Ha nem esszük meg azonnal, akkor öntsük egy légmentesen lezárható edénybe, és fagyasszuk le. Ellenkező esetben, keverjük össze penne tésztával és bazsalikommal tálaljuk. A melegítés: Mikrohullámú sütőbe tesszük és magas hőmérsékleten 2 percig melegítjük, majd keverjük össze.

  
Iktatva: Előételek brokkolival Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2014