0

Wellness Konyha: Brokkoli Souffle

Hozzávalók: 3 evőkanál vaj,  3 evőkanál liszt,  1 csésze tej,  ¾ kiló brokkoli, apróra vágott, főtt,  3 tojás,  ½ csésze majonéz, 4 zöldhagyma, durvára vágott, köztük felsők. Só és frissen őrölt bors. Brokkoli souffle elkészítése. Először is megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet. Ez lesz a felfújt sűrítő anyaga. Tehát egy forró serpenyőbe tegyük bele a 3 evőkanál vajat. Megvárjuk, amíg teljesen felolvad, majd adunk hozzá 3 evőkanál lisztet.

Majd egy habverővel keverjük össze jól addig, amíg besűrűsödik. Ez egy hagyományos sűrítő anyag, amit használnak felfújtakhoz vagy szószok sűrítésére. Tehát ha már szépen besűrűsödött, akkor fogunk hozzáadni hozzá 1 csésze tejet. Használhatjuk a rendes vagy a zsírmentes tejet is, csak tőlünk függ. Akkor most a habverővel tovább keverjük, hogy teljes egészében homogén és sűrű anyagot kapjunk. Tehát ha már a vajat, a lisztet, és a tejet kellőképpen összekevertük és besűrítettük, akkor vegyük le a tűzről.

Így néz kia brokkoli souffle

Így néz ki a brokkoli souffle

Ekkor közvetlenül bele tesszük a mixerbe. Most legyünk óvatosak, mert ez a meleg. Adjunk hozzá egy fél csésze majonézt.Majd tegyük hozzá a háromnegyed kiló párolt brokkolit.Adjuk hozzá a három tojást, egy kis sót, egy kis fekete borsot, majd pépesítsük szépen. A pépesített keveréket egy forró vízfürdőbe fogjuk tenni. Ez alapvetően egy tál, ami vízben ül. A forró vizes fürdő tartja meg az egyenletes hőmérsékletet és megakadályozza, hogy a keverék leégjen az alján. Már csak az következik, hogy ezt a mi sütőbe tesszük, és hagyjuk, hogy süljön 350 fokon, amíg szép barna lesz a tetején. El is készült ez a szép brokkoli szuflé.

  
Iktatva: Diétás ételek brokkolival Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2014