0

Van-e brokkoli száraknak tápértéke?

Ha a brokkolit a falatnyi méretű virágokra vágjuk, és ha eldobjuk a brokkoli szárakat, akkor a családnak hiányozni fognak az alapvető vitaminok és tápanyagok. A brokkoli szára ehető és tápláló magában is, vagy ehetjük együtt is a brokkoli koronájával. Brokkoli végül is egy kis virág, vágott része a fej, vagy a korona. A brokkoli virágot használjuk leggyakrabban a receptekhez, mert kicsik és kellemesek a szemnek. A brokkoli száron, ami sima és egy kicsit világosabb zöld színű, mint a brokkoli korona, ami  nagy és  nehézkes, a receptek  előírják, hogy vágjuk le és akár  dobjuk is ki .

A brokkoli szár azonban  ugyanolyan tápláló, mint a brokkoli korona , és egyszerűen  elkészíthetjük  és megfőzhetjük. Táplálkozási Tények. A brokkoli szára jobban tápláló, mint a brokkoli koronája. Száz gramm brokkoli szár 28 kalóriát tartalmaz, 2,98 gramm proteint, 48 mg kalciumot, 0,88 mg vasat, 25 milligramm magnéziumot, 325 mg káliumot, 27 mg nátriumot és 400 NE A-vitamint. A brokkoli virág is tartalmaz azonos táplálkozási információkat, de a brokkoli szár is közvetlenül egészséges vitaminforrás. Étkezési Ötletek.  Ha a családban az orrukat felhúzzák csak  a  brokkoli szárak fogyasztása hallatán, akkor készítsük  el  együtt a brokkoli virággal .

A brokkoli szár tápértéke

A brokkoli szár tápértéke

A  brokkoli szárakat főzni hosszabb időt vesz igénybe, mint  a virágot , így a héjakat és a  szárakat  és vágjuk félbe, mielőtt főzzük, ezzel  növeljük  a felület a zöldségnek. Kombináljunk 4 csésze apróra vágott brokkoli virágot és szárat, 1/2 csésze apróra vágott hagymát és 2 evőkanál vizet egy serpenyőben. Melegítsük közepes lángon, amíg a zöldség megpuhul, körülbelül 5 perc alatt. Adni kell hozzá még vizet, ami szükséges ahhoz, hogy a zöldségeket nedvesen tartsuk. Egy másik tálban keverjünk össze 2 tojást, 15 dkg reszelt cheddar sajtot, 1/2 teáskanál őrölt borsot és 1 csésze sovány tejet.

Keverjük hozzá a brokkolit, és a keveréket tegyük egy üveg sütőedénybe. Süssük 45 percig 350 fokos sütőben, majd hagyjuk hűlni 10 percig a tálalás előtt. Csak a szárak felhasználása esetén. Ha van egy hűtő tele brokkoli szárakkal, akkor ne dobjuk el őket. Ehelyett vágjuk össze őket, így használhatjuk sütni, vagy grill nyársra húzzuk őket csirke, ananász és paprika mellé. Megpróbálhatjuk pépesíteni a brokkoli szárakat, majd hozzáadhatjuk őket a spagetti szószhoz. Készíthetünk bébiételt is a brokkoli szárak által pépesítésével.

  
Iktatva: Életmód brokkolival Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2014