0

Tudnivalók a brokkoli csíráról

A brokkoli csíráról nem lehet eleget beszélni. Jótékony hatása szinte felbecsülhetetlen. A csírát már elődeink is ismerték és fogyasztották.  Kína volt azonban a csíráztatás lehet úgy mondani őshazája. Sheng Nung kínai császár különösen sokat foglalkozott a csírákkal.  Már akkor felfedezte, hogy a csírák mennyire jótékony hatással vannak a szervezetre. Sheng Nung császár orvos is volt egyben, aki sokat foglalkozott a gyógyfüvekkel is. Könyvében részletesen ír a csírákról.

Európában a  XVIII..század környékén kezdett ismertebbé válni a csíra.  Magyarországon a gabonatermeléssel kezdett el terjedni a csíra, a csíráztatás. A brokkoli csíra az egyik legértékesebb csírafajta. Több országban kísérleteket is végeztek, hogy jótékony hatását igazolhassák. Például Japánban bebizonyították, a rendszeresen brokkoli csírát fogyasztók körében az emésztési problémák csökkentek. A nagy eredmény viszont az volt, mikor a brokkoli csírát rákmegelőzőnek nyilvánították ki.

Brokkoli csíra

Brokkoli csíra

A brokkoli csíra végül is egy virágrügy, ami ehető. Egyre jobban elterjed a fogyasztása hazánkban. A brokkoli csírában több vitamin található, mint magában a brokkoliban. Magas az U vitamin és a kalcium tartalma, így a csontok egészséges működéséhez nélkülözhetetlen. Maga a csíra sárga színű, kicsinyke virág. A brokkoli csírából készült ételek természetes formában fogyaszthatóak. A brokkoli csíra egyébként többféle formában is kapható, ha nem jutunk a természetes csírához. Létezik Brokkoli csíra kapszula, brokkoli csíra por is.

  
Iktatva: Termesztése Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012