0

Tippek a brokkolihoz termesztéséhez

Ahogy az embereknek  szüksége van szerető gondoskodásra – így hát brokkoli növények is. Meg kell adnunk neki mindent, amire ennek a zöldségnek szüksége  van ahhoz, hogy az számunkra garantáltan bőséges termést hozzon . A brokkoli inkább a hűvös időjárásban hozza a jobb terméseket.  Ha tehetjük, akkor egy olyan területet válasszunk a termesztéshez, ahol nem lesz kitéve a túl sok közvetlen napfénynek, különösen, ha olyan helyen lakunk, ahol a hőmérséklet megreked.

Nem is igazán lehet ültetni a nyári szezonban. A brokkolit takarmányozni kell. A termények, hogyha nem tudnak elegendő tápanyagot a talajból felvenni, akkor  csak kicsi  gombafejeket hoznak termésként. Ha nem akarjuk, hogy ez megtörténjen, alkalmazzunk minden célra alkalmas műtrágyát a talajba. Az ammónium-szulfátot adagoljuk feltétlenül a  növekedés alatt. Ismételjük meg a majd akkor is, miután betakarítottuk  a fő fejet, így az oldalhajtások tovább fejlődnek és teremnek.

Tippek a brokkolihoz termesztéséhez

Tippek a brokkolihoz termesztéséhez

Szinte az összes növény szereti a vizet – amelyekre szükségük van megfelelő mennyiségben, hogy megfelelően tudjanak  növekedni. Ha a brokkoli nem kapja meg a megfelelő vízmennyiséget, a fejek a minősége szegényes lesz. A növényeken nem nőnek elég oldalhajtások. Vízzel lássuk el a brokkolit rendszeresen, ügyelve arra, hogy a talaj elegendő nedvességet kapjon, de ne legyen azért mocsaras. Segíthetjük azt,  hogy a növények megtartsa a nedvességet, ha elegendő  szerves anyagot juttatunk  a talajba. Ennek mondjuk a gyom növekedése is velejárója lesz, így rendszeres távolítsuk el a gyomokat.

  
Iktatva: Termesztése Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012