0

Thai marhahús brokkolival

Ez a thai marhahús és  brokkoli  keveréke még finomabb, mint a recept kínai változata, több íze és mélysége van, a valamivel több fűszer miatt. A vékonyra vágott marhahús kevergetve gyorsan van sütve és egyszerűen együtt a brokkolival, a pirospaprikával, és egy ízletes mártással mennyei étel lesz.  A brokkoli tényleg nagyon harmonikus ezzel az étellel , mivel teljesen magába szívja a mártást. Tálalhatjuk sima párolt jázmin rizzsel, és ez egy egyszerű ázsiai étel lesz, amit az egész család szeretni fog.

Hozzávalók: 0,45 kg marha steak, 1 közepes fej brokkoli, vágjuk falatnyi méretűre, 1 piros paprika, vékony csíkokra vágva, 1 mogyoróhagyma vagy 1/4 csésze lila hagyma, apróra vágva, 3-4 gerezd fokhagyma, apróra vágva, 2 hüvelykujj méretű darab gyömbér, vékonyra szeletelve gyufaszál-szerű darabokra, 3 ek. sherry, vagy vörös bor, 1 tk. kukoricakeményítőt feloldva 3 ek. hideg vízben, 1 tk. szezámolaj, 2-3 evőkanál növényi olaj. Páchoz:3 ek. szójaszósz, 1 tk. barna cukor, 1 tk. kukoricaliszt. Keverjük készre . A mártáshoz: 1/2 csésze jó ízű csirke alaplé, 3 ek. osztriga-szósz, 1 ek. halszósz, 1-2 tk. barna cukor, ízlés szerint 1-2 piros chili paprika , apróra vágva.

Elkészítés: Vágjuk a marhahúst vékony 2-3 cm hosszú csíkokra, és tegyük egy tálba. Keverjük össze a pác hozzávalóit egy csészében, oldjuk fel a kukoricakeményítőt benne. Öntsük rá ezt a marhahúsra és keverjük össze vele, majd tegyük félre.Egy csészében vagy egy kis tálban keverjük össze a mártást, süssük össze a hozzávalókat és tegyük ezt is félre.Melegítsük a wokban vagy egy nagyobb serpenyőben, közepes-magas hőfokon az olajt majd adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért. Süssük 1 percig, hogy kiadja az illatát a gyömbér. Hozzáadjuk a marhahúst együtt a páccal. Keverjük, majd készre sütjük, amíg megbarnul, 4-5 percig.

Thai marhahús  brokkolival hozzávalók

Thai marhahús brokkolival hozzávalók

Hozzáadjuk a sherryt . Most a brokkoli és a piros paprika következik, amit a mártással keverünk, majd készre sütjük. Csökkentsük a hőt és pároljuk közepes lángon 5 percig, időnként megkeverve, amíg a zöldségek megpuhulnak, de még mindig fenntartják ropógósságukat.  Keverjük össze a kukoricakeményítőt és a vizet. A mártással keverjünk össze mindent és süssük készre. Adjuk hozzá a kukoricakeményítő-víz keveréket, hogy besűrűsödjön a szósz.Kapcsoljuk ki a tűzhelyet és szitáljunk  a tetejére szezámolajt . Ízleljük meg  az ételt. Ha nem elég sós, illetve ízletes, még több osztriga szószt tegyünk bele. Ha túl sós az íze, akkor adjunk hozzá kevés citrom levét. Ha nem elég édes, adjunk hozzá kevés cukrot. Tálaljuk sok thaiföldi jázmin rizzsel. Thai chili szósz is illik hozzá, aki szereti extra csípőset.

  
Iktatva: Marhahús Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013