Hozzávalók :0,70 kg brokkoli , 1 nagy hagyma, 0,45 kg friss gomba, 20 dkg zöldborsó , 1 nagy citrom (nem kötelező),2 kanál kókusztej , 1-2 evőkanál olajos, fűszeres paprika kivonat, 1 – 2 gerezd apróra vágott fokhagyma, curry por (ízlés szerint), római kömény por (ízlés szerint), ánizs mag (ízlés szerint), frissen őrölt fekete bors, só (ízlés szerint) , 2-3 evőkanál szójaszósz. Elkészítése: Mint mindig, alaposan mossuk meg a zöldségeket.
Vágjuk csíkokra a brokkolit . Ne dobjuk ki a szárakat! (Mivel ezek finomak és táplálóak). Vékonyan szeleteljük fel a gombát. A hagymát vágjuk kis darabokra. Melegítsük meg az olaj felét egy nagy serpenyőben . Egy wok edény nagyon jó lehet, ha van. Pároljuk a hagymát 3-4 percig, vagy amíg el nem kezd barnulni a széle. Hozzáadjuk a brokkolit. Adjuk hozzá a fűszereket is (curry, kömény, ánizs, bors, só, szójaszósz) és a fokhagymát a brokkolis-hagymás keverékhez. Keverjük addig, míg a zöldségek jól meg főnek közepes-magas hőfokon. (5-8 perc).

Thai brokkoli krémleves
Adjuk hozzá a szeletelt gombát a maradék fűszerekkel. Pirítsuk, 5-7 percig. Ha minden zöldség rendesen elkészült, öntsük össze őket egy nagy kondérba. Adjuk hozzá a kókusztejet és egy kis vizet. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat a leveshez, majd vágjuk fel a citromot, és nyomjuk a levét a levesbe. Keverjük össze és főzzük közepes-alacsony lángon 10 percig. Variációk: Ha jobbnak gondoljuk, akkor csak tálalás előtt adjuk hozzá a zöldborsót a leveshez, és főzzük további 2-3 percig. Ez biztosítja, hogy a borsót nem lesz durva és átázott.