A tepsis burgonya brokkolival egy olyan rakott étel, amit össze rakhatunk 15 perc alatt, majd betolhatjuk a sütőbe, és el is felejthetjük körülbelül egy órára. Nyugodtan készíthetjük más burgonya fajtával is. Könnyű és laktató étel Előkészítési ideje : 15 perc.Főzési idő: 1 óra.Teljes idő: 1 óra, 15 perc.Hozzávalók a tepsis burgonyához brokkolival: 1 csésze friss vagy fagyasztott vágott hagyma (kb. 1 közepes-nagy, sárga hagyma),1 evőkanál extra szűz olívaolaj, , 2-1/2 csésze tej, 1/4 csésze általános liszt, 1/4 teáskanál só,1/8 teáskanál frissen őrölt fekete bors.
4 csésze szeletelt, hámozott burgonya, (4-5 közepes méretű), vagy 4 csésze felolvasztott fagyasztott burgonya , 3 csésze durvára vágott friss brokkoli, 25 dkg főtt vagy sült sonka, össze vágva1cm-es kockákra, 1 evőkanál dijoni mustár. Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 160-170 fokosra . A hagymát olívaolajon egy közepes méretű serpenyőben közepes lángon pirítsuk meg, amíg a színe aranybarna nem lesz, ez , körülbelül 5 perc.

Ebből lesz a tepsis burgonya brokkolival
Keverjük össze a tejet, a lisztet, a sót, és a borsot, adjuk hozzá hagymához, és keverjük addig, amíg kicsit besűrűsödik, ez körülbelül 3 perc.Tegyünk a burgonya felét egy tepsibe, előkés, majd tegyük rá a tetejére és fél brokkoli mártást. Rendezzük el a sonkát a tetején, kenjük meg a mustárral, majd fedjük le a maradék burgonyával és mártással.Zárjuk le szorosan alufóliával és süssük, amíg a burgonya megfő, körülbelül 40 – 45 perc. Ekkor vegyük le a fóliát és süssük, amíg a teteje enyhén megbarnul, mintegy 15 perc alatt. Azonnal tálaljuk.