0

Tejszínes sült brokkoli

Hozzávalók 6-8 személyre. 2 kg friss brokkoli ,  1/4 csésze olívaolaj, 2 teáskanál narancs héja, valamint a gyümölcslé, 1 nagy narancs, durva tengeri só és frissen törött fekete bors, 1 1/2 csésze tejszín, 2 nagy gerezd fokhagyma, hámozva és zúzva. Tejszínes sült brokkoli elkészítése. Melegítsük elő a sütőt 160-170 fokosra.Tegyük a brokkoli 2/3-át egy nagy tálba az olívaolajjal és a narancslével együtt, fűszerezzük sóval, borssal ízlés szerint. Majd tegyük a fűszeres brokkolit egy magasabb szélű tepsibe 1 rétegben és süssük addig, amíg a brokkoli szélei aranybarna színt nem kapnak, ez körülbelül 15 perc.

Íme a tejszínes sült brokkoli

Íme a tejszínes sült brokkoli

Ez alatt öntsük a tejszínt egy közepes méretű serpenyőbe, adjuk hozzá a maradék brokkolit, a fokhagymát, és a narancs héját, és szelíden pároljuk meg, közepes-alacsony lángon. Addig pároljuk, amíg a krém mennyisége már a felére csökken az eredeti térfogatának, és a brokkoli már megfőtt a tejszínben, ez körülbelül 10 perc. Egy kézi turmixgéppel pépesítsük össze a burgonyát, keverjük hozzá a tejszín és a brokkoli keveréket, de nem kell nagyon pépesre összetörni, hagyjuk kicsit darabosra. Óvatosan adjuk hozzá a sült brokkolit, kóstoljuk meg, és fűszerezzük még, ha szükséges. Tegyük egy tálba és tálaljuk még melegen. Nagyon ízletes, és könnyed köret, sült húsokhoz remekül illik.

  
Iktatva: Köret Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2014