0

Tejszínes Fettucine tészta brokkolival

A recept 2-3 személynek szól. Hozzávalók. 1 evőkanál vaj, 1 nagy mogyoróhagyma, vágva félkörben ,2-3 dl tejszín, 1 citrom leve, 20 dkg reszelt pecorino romano sajt, 2 közepes fej brokkoli, vágjuk falatnyi méretű virágokra, 30 dkg. fagyasztott zöldborsó, friss fekete bors, 25 dkg fettucine tészta.Tejszínes  Fettucine tészta brokkolival elkészítése.Vegyünk egy nagy fazék sós vizet, és a forraljuk fel. Amikor a víz eléri a forrást, adjuk hozzá a felaprított brokkoli virágokat, és főzzük 2-3 percig, amíg megpuhulnak, ha a szárat át tudjuk szúrni egy villával, akkor egészen biztosan jó.

Használjunk egy lyukas szedőkanalat, amivel kiszedjük brokkolit és tegyük félre. Tegyük bele a tésztát a forrásban lévő vízbe és főzzük, amíg kellőképpen megpuhul. Egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, és pároljuk meg a mogyoróhagymát közepes lángon 3-4 perc alatt. Adjuk hozzá a felengedett zöldborsót, a főtt brokkolit, a tejszínt és a citromlevet, és keverjük alaposan össze az egészet. Kapcsoljuk le alacsonyabbra a hőmérsékletet, és főzzük 3-4 percig, hogy az ízek összeérjenek.

Tejszínes Fettucine tészta brokkolival elkészítve

Tejszínes Fettucine tészta brokkolival elkészítve

Ha a krém kezd buborékolni, akkor kapcsoljuk le teljesen a hőt. Mielőtt tésztához hozzáadjuk, tegyük bele a Romano sajtot, és keverjük addig, míg az elolvad, majd szórjuk meg fekete borssal a  mártást. Vegyük le a tűzről. Tálaljuk a tésztát, majd kanállal tegyük rá a szószt és a zöldségek   tetejére. Befejezésül adhatunk még a tetejére  további reszelt pecorino romano sajtot.

  
Iktatva: Tészta Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2014