0

Tőkehal brokkolival és parmezánnal tejszínmártásban

A recept alaszkai tőkehal citromos borssal fűszerezve és fűszerekkel főzve parmezános tejszínes brokkolival.Ha nem kapunk alaszkai tőkehalat, akkor bármilyen más tőkehal jó a recepthez. Hozzávalók: 4- 5 főre.2 evőkanál olívaolaj, 1 kisebb hagyma, apróra vágva, 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva,  400g(5 db) alaszkai Pollock tőkehal, 30-40 dkg  brokkoli, citrom, bors,hal  fűszerkeverék, mint például a Schwartz, ízlés szerint. A mártáshoz: 200ml tejszín, 80ml tej,90g reszelt parmezán sajt.

A tőkehal brokkolival  elkészítése 25 percig tart, ebből maga a   főzés 15 perc.Tegyünk 2 evőkanál olívaolajat egy serpenyőbe, és az apróra vágott vörös hagymát és a fokhagymát tegyük bele. Addig pároljuk, amíg a hagyma puha nem lesz.A halat egy serpenyőbe tesszük, és főzzük fedő alatt pároljuk körülbelül 20 percig. Ekkor hozzáadjuk a brokkoli virágokat.  Fűszerezzük borssal és citrommal majd a hal fűszerekkel, ízlés szerint .

 Fő összetevője a tőkehal brokkolival és parmezánnal tejszínmártásban

Fő összetevője a tőkehal brokkolival és parmezánnal tejszínmártásban

Ha készen vagyunk a hal főzésével, hozzáadjuk a tejszínt és a tejet, és lazán kevergetve felforraljuk, majd a lángot alatta kisebbre vesszük. Ekkor adjuk hozzá a reszelt parmezán sajtot. Addig még közepes lángon főzzük, ameddig a szósz be nem sűrűsödik. Azonnal tálaljuk. A tőkehalnak ebben a mártásban nagyon jó íze lesz. Magyarországon nem nagyon fogyasztunk elég halat, így de ha ezt a receptet kipróbálják, biztosan az egyik kedvencük lesz. A tőkehal brokkolival és a tejszínnel  remek könnyű vacsora lehet.

  
Iktatva: Halak Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013