0

Töltött burgonya brokkolival

Hozzávalók. 4 jó méretű burgonya, 1 evőkanál fehérítetlen általános liszt, 1/8 teáskanál őrölt szerecsendió, ¼ teáskanál só, 2/3 csésze tej, 1 csésze (4 dl) reszelt cheddar sajt, 10 dkg fagyasztott brokkoli apróra vágva, kiolvasztva, 3 csík szalonna, apróra vágva és ropogósra sütve. Brokkolival töltött burgonya elkészítése. Melegítsük elő a sütőt 160 fokosra. Szurkáljuk meg a burgonyát többször egy villával. Tegyük a sütőbe és süssük 1 órán át, vagy amíg meg nem puhul, akkor lesz jó, amikor könnyen bele tudunk szúrni egy villával. Vegyük ki és hagyjuk bekapcsolva a sütőt.Közben egy kis serpenyőben keverjük össze a lisztet, a szerecsendiót és a csipet sót.

Brokkolival töltött burgonya

Brokkolival töltött burgonya

Egy habverővel fokozatosan keverjük bele az 1 csésze tejet, amíg a liszt feloldódik. Főzzük meg, keverve, közepes lángon 5 percig, vagy amíg besűrűsödik. Ekkor levesszük a tűzről. Keverjük bele a sajtot, ameddig sima állagot nem kapunk. Tegyük félre. Fogjuk meg a burgonyát egy sütő kesztyűvel, és hosszában vágjuk ketté. Tegyük bele a húst egy tálba, kaparjuk ki egy kanállal a burgonya belsejét, és keverjük össze. Keverjük hozzá a maradék 2/3 csésze tejet és az 1/4 teáskanál sóval simára dolgozzuk el. Tegyük a burgonyákat egy tepsibe, és töltsük meg a pépes keverékkel. Süssük 10 percig. Tálaljuk  a brokkolival , baconnal , és sajtmártással.

  
Iktatva: Brokkolival töltött ételek Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2014