A brokkoli roládot fogyaszthatjuk akár reggelire, tízóraira vagy uzsonnára is. Könnyű, mégis laktató étel. Elkészíthetősége sem bonyolult dolog. Akkor lássuk a receptet: 4 főre adjuk meg a hozzávalókat: 60 dkg brokkoli, 3 tojás, 15 dkg sajt, 15 dkg sonka, ami legyen szeletelt és füstölt, főtt, 2 evőkanál liszt, só, bors, 2 evőkanál vaj, kicsi szerecsendió, 1 kiskanál cukor. Elkészítése: A brokkolit rózsákra szedve megmossuk, és megpároljuk, vagy megfőzzük.
A vízbe tegyük bele a cukrot, és a vajat is a só mellé.Ha puhára megfőtt, leszűrjük, és brokkoli pépet csinálunk belőle, akár kézi mixerrel, akár turmix géppel. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, pár csepp citromlevet is tehetünk bele. A sárgákat belekeverjük a brokkoli masszába, és ízlés szerint fűszerezzük. A két evőkanál lisztet hozzáadjuk, majd a felvert tojásfehérje habot is óvatosan, résztelekben belekeverjük.

Töltött brokkoli rolád ebből
Egy sütőedény alját kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük az egész masszát, egyenletesen szétterítve benne.190 fokon sütjük egészen addig, amíg a teteje szép arany színt nem kap. A sajtot és a sonkát szeletekre vágjuk. A kisült brokkolis tésztát egy konyharuhára borítjuk, majd, mint a piskótatekercsnél még melegen feltekerjük, majd széthajtogatjuk. A sajt és sonka szelteket egyenletesen elterítjük rajta, és megint feltekerjük. Hagyjuk, hogy hűljön ki, majd szeletekre vágjuk. Lehet egy kis tejfölt és sajtot is tenni rá, mikor fogyasztjuk.