0

Töltött brokkoli rolád

A brokkoli roládot fogyaszthatjuk akár reggelire, tízóraira vagy uzsonnára is. Könnyű, mégis laktató étel. Elkészíthetősége sem bonyolult dolog. Akkor lássuk a receptet: 4 főre adjuk meg a hozzávalókat: 60 dkg brokkoli, 3 tojás, 15 dkg sajt, 15 dkg sonka, ami legyen szeletelt és füstölt, főtt, 2 evőkanál liszt, só, bors, 2 evőkanál vaj, kicsi szerecsendió, 1 kiskanál cukor. Elkészítése: A brokkolit rózsákra szedve megmossuk, és megpároljuk, vagy megfőzzük.

A vízbe tegyük bele a cukrot, és a vajat is a só mellé.Ha puhára megfőtt, leszűrjük, és brokkoli pépet csinálunk belőle, akár kézi mixerrel, akár turmix géppel. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, pár csepp citromlevet is tehetünk bele. A sárgákat belekeverjük a brokkoli masszába, és ízlés szerint fűszerezzük. A két evőkanál lisztet hozzáadjuk, majd a felvert tojásfehérje habot is óvatosan, résztelekben belekeverjük.

Töltött brokkoli rolád  ebből

Töltött brokkoli rolád ebből

Egy sütőedény alját kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük az egész masszát, egyenletesen szétterítve benne.190 fokon sütjük egészen addig, amíg a teteje szép arany színt nem kap. A sajtot és a sonkát szeletekre vágjuk. A kisült brokkolis tésztát egy konyharuhára borítjuk, majd, mint a piskótatekercsnél még melegen feltekerjük, majd széthajtogatjuk. A sajt és sonka szelteket egyenletesen elterítjük rajta, és megint feltekerjük. Hagyjuk, hogy hűljön ki, majd szeletekre vágjuk. Lehet egy kis tejfölt és sajtot is tenni rá, mikor fogyasztjuk.

  
Iktatva: Előételek brokkolival Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012