0

Töltött batyu brokkolival

A túrós batyu után épp ideje, hogy megismerkedjünk, mondjuk a brokkolis batyuval is. Különleges, és nem mindennapi, rettenetesen finom. Hozzávalók: 50 dkg brokkoli, 3 dl tej, 3 dkg vaj, 2 tojás, 1 zacskó réteslap, 2 evőkanál liszt, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 1 dl étolaj, só, bors. A brokkolit megtisztítjuk, majd a rózsákat megfőzzük, és lecsepegtetjük. Lehet fagyasztott brokkoliból is csinálni, ekkor a még fagyos brokkolit tesszük a forrásban levő vízbe, amit megsózunk szintén. Ne főzzük ezt sem agyon.

Leszűrjük, és lecsepegtetjük, mint a friss brokkolit. A vajat olvadásig felmelegítjük, a lisztet beletéve és a forró tejet apránként hozzáadva sűrű mártást készítünk. A tojásokat felverjük, és a kicsit kihűlt mártásba belekeverjük. A brokkolit is hozzátesszük, és sóval, borssal ízesítjük. A réteslapokat egy konyharuhára kiterítjük, amit előzőleg kicsit benedvesítettünk. A réteslapokat egyenként megkenjük, étolajjal mielőtt egymásra helyezzük. A réteslapot nagyságától függően tetszés szerinti darabokra vágjuk.

Ez kell a töltött batyu brokkolival elkészítéséhez

Ez kell a töltött batyu brokkolival elkészítéséhez

A tésztadarabok közepére kanállal egy kupac brokkolis krémet teszünk, figyelve arra, hogy a négy sarkát úgy össze tudjuk még fogni, hogy a töltelék benne maradjon. Olajt forrósítunk, majd az így megtöltött batyukat beletesszük. Két lapáttal, óvatosan fordítsuk meg, nagyon hamar megsül. A kisült batyucskákat egy papírtörlőre szedjük, így nem marad olajos. Tálalhatjuk majonézzel, amit ízesíthetünk tormával vagy kaporral is. Más zöldséges töltelékkel is elkészíthetjük. A variációknak egyedül a fantáziánk szabhatja meg a határt.

  
Iktatva: Brokkolival töltött ételek Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012