0

Tészta brokkolival és fenyőmagos pestoval

Hozzávalók: 1 3/4 kg brokkoli, 25 dkg (csokornyakkendő) tészta, 1/4 csésze fenyőmag, 4 nagy gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál fehérborecet1/2 teáskanál szárított zúzott pirospaprika, Reszelt parmezán sajt.Főzzük meg a brokkoli virágot egy nagy fazék forrásban lévő sós vízben, körülbelül 6 percig. Egy lyukas szedőkanállal szedjük a brokkolit át egy tésztaszűrőbe és csepegtessük le. Tegyük a tésztát egy fazék vízbe, és főzzük puhára, de csak annyira, hogy még mindig határozottan lehessen harapni. Szűrjük le a tésztát is, de tartalékoljunk 3/4 csésze folyadékot, amit fel fogunk még használni.

Így néz ki a tészta brokkolival

Így néz ki a tészta brokkolival

Tegyük vissza a tésztát az edénybe.Egy konyhai aprítógépbe dobjuk bele a fenyőmagot és a fokhagymát és vágjuk össze apróra. Kaparjuk le az aprítógép oldalára feltapadt masszát egy tálba. Adjuk hozzá a brokkolit, a 1/4 csésze félretett főzővíz folyadékot, tegyük hozzá az olajt, az ecetet és a zúzott pirospaprikát is, és az egészet addig keverjük, ameddig durva pürét nem kapunk. Öntsük rá a szószt a tésztára, keverjük össze, és közepes-alacsony lángon melegítsük meg, de csak addig, amíg átmelegszik. Ha szükségesnek találjuk, akkor tegyük hozzá a megmaradt főző vizet, a szósz túl ne legyen nagyon sűrű. Ízesíthetjük sóval és borssal. Tálaláskor a reszelt parmezán sajttal megszórjuk a tetejét. Jó étvágyat hozzá.

  
Iktatva: Tészta Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2014