0

Téli minestrone

Hozzávalók.2 evőkanál olívaolaj, 2 fej vöröshagyma, kockára vágva, 2 szál sárgarépa, felkockázva, 2  zeller szár kockázva, 2 gerezd fokhagyma, forgácsolt, 2 babérlevél,friss kakukkfű, 1 ág rozmaring, 150 gr császárszalonna kockázva, 250 gr száraz fehér bab, 2 nagy burgonya felkockázva, 500 gr aprított  brokkoli, 100 gr  Parmigiano-Reggiano sajt,150 gr rövid tészta, , tengeri só és frissen őrölt fekete bors.Téli minestrone elkészítése. A minestrone egyike azoknak az olasz szavaknak, amiknek nem kell a fordítás, megszokott szó ez már nálunk is. Lefordítva azt jelenti, hogy “nagy leves”.

Szóval, miért is hívják ezt a levest, nagynak? Egész egyszerűen azért, mert annyira sok hozzávaló van benne, hogy ez valójában ez az étel önmagában is főételnek számíthat. Ezért a minestronet általában tálaljuk főételként este. Nincs végleges minestrone recept: mindenkinek van egy titkos. A receptek változhatnak régiónként, és szezonról szezonra. A minestronet mindig friss, szezonális zöldségekből készítjük. Tehát ne próbáljuk meg a receptet a kedvenc szakácskönyvből elővenni télen, amikor érett paradicsom és a cukkini kell hozzá. Ezek az alapok:ragaszkodjunk hozzá, és akkor megkapjuk a megfelelő minestrone levest minden alkalommal,

Téli minestrone készen

Téli minestrone készen

függetlenül az összetevőktől vagy a szezontól.Pirítsuk meg a zöldségeket és a fűszereket az oliva olajban addig, amíg puhák nem lesznek.Adjuk hozzá vizet vagy húslevest és hagyjuk 45 percig főzni.Ha több különböző zöldséget használunk, kevesebb húslevesre lesz szükség. A császárszalonna extra mélységet ad a levesnek. A levesbe inkább rövid típusú tésztát adjunk, bár néha rizst is használnak.A minestrone általában kap egy utolsó simítást az asztalnál, ez lehet pesto nyáron, olívaolaj vagy valamilyen reszelt sajt, fekete bors. Íme, az egyszerű receptje a téli minestrone levesnek.

Melegítsük fel az olívaolajt egy nagy leveses fazékban. Adjuk hozzá a zellert, a sárgarépát, a hagymát és a fokhagymát, a fűszereket és a császárszalonnát és hagyjuk 30 percig főzni. Sózzuk és borsozzuk. Adjuk hozzá a fehér babot. Forraljuk fel és adjuk hozzá a brokkolit, a burgonyát és a sajtot. Töltsük fel vízzel vagy húslevessel, hogy az összes zöldséget ellepje. Hagyjuk 45 percig főni. Ekkor hozzáadjuk a tésztát és főzzük még 15 percig, vagy addig, amíg a tészta jó lesz. Végül hozzáadjuk a főtt babot, és hagyjuk, hogy átmelegedjen a levesben. Tálaljuk a levest, extra szűz olívaolajjal az új szezon, vagy reszelt Parmigiano-Reggiano sajttal. A minestrone másnap még jobb ízű lesz ha  felmelegítjük.

  
Iktatva: Leves Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2014