0

Szicíliai brokkoli

Ezt a nagyon hagyományosan szicíliai brokkolis ételt lehet akár köretként is fogyasztani vagy lehet tésztával keverni és megsütni. Hozzávalók: 900 g brokkoli, 110 g magozott fekete olajbogyó, apróra vágva,  egy kis erős paprika,    5 evőkanál olívaolaj, 2 dl száraz fehérbor, 60 gram pecorino romano sós sajt, 450 g tészta. Szicíliai brokkoli elkészítése:Tegyünk fel egy fazék vizet forrni.Mossuk meg a brokkolit a vágott virágokat használjuk csak fel most (használjuk el a vastag szárát valami máshoz).

Főzzük meg a virágokat sós forrásban lévő vízben 3 percig, majd szedjük ki őket egy lyukas szedő kanállal (ha ebben az ízesített vízben szeretnénk kifőzni a tésztát.). Melegítsük fel az olajt egy nagy serpenyőben, ami elég mély, és adjuk hozzá a brokkolit, az olajbogyót és a paprikát. Öntsük rá a bort a brokkolira, fedjük le, és főzzük néhány percig. Távolítsuk el a paprikát, szórjuk meg a sajttal a brokkolit, fedjük le egy-két percig. Hagyjuk. hogy a hőtől a sajt ráolvadjon, és tálaljuk.

A szicíliai brokkoli  fő alkotója

A szicíliai brokkoli fő alkotója

A tésztás variáció:Használhatjuk a receptet tésztára is, és ez is jó lesz. Olajat melegítsünk fel egy akkora sütőedénybe, ami elég nagy ahhoz, hogy minden beleférjen, majd a rétegezve tegyük bele a tésztát és a brokkolit. Ha készen vagyunk, akkor enyhén verjünk fel egy tojást, keverjük össze fél csésze reszelt sajttal, és szórjuk meg a tetején a tésztát. Süssük meg 200 fokos sütőben, amíg a teteje megpirul és tálaljuk azonnal.Adag: 4 személyre készült szicíliai stílusú brokkoli.

  
Iktatva: Köret Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013