0

Sonkapástétom brokkolival

A brokkolis sonkapástétom reggelire, uzsonnára, vagy egy könnyű vacsorára a megfelelő a leginkább. Hidegtálak készítésénél is bátran elkészíthetjük, nagyon mutatós is, és finom is egyben. A hozzávalók: 30 dkg brokkoli, 4 db tojás, 40 g zselatinlap, 20 dkg főtt sonka, ez lehet füstölt is, akkor még finomabb, de mindenképpen főtt legyen, 3 dl tejszín, ebből lehet a zsírszegényebb is, 2 dl tejföl, só, bors. A tojásokat megfőzzük jó keményre, megpucoljuk a héjától, és egyelőre egy tányérra tesszük.

A brokkolit megmossuk, rózsáira szétszedjük, és tetszés szerint vagy pároljuk, vagy kevés sós vízben megfőzzük. A zselatinlapokat beáztatjuk vízbe, hogy feloldódjon. A főtt sonkát összevágjuk viszonylag apró darabokra, de pár szeletet majd tegyünk félre belőle, és bot mixerrel, a tejszínnel összekeverjük. A tejfölt is hozzákeverjük, és ízesítjük sóval, borssal. A közben feloldódott zselatint is óvatosan hozzáadjuk. 2 tojásfehérjét kemény habbá verünk, és a habot is beletesszük. Jól összedolgozzuk az anyagokat.

Ezekből lesz a sonkapástétom brokkolival

Ezekből lesz a sonkapástétom brokkolival

Egy tetszőleges formát, ami lehet, mondjuk őzgerincforma is, a félretett sonkaszeletekkel kibélelünk. Ebbe a masszánk felét beletesszük, kanállal szépen elsimítjuk. A félretett főtt tojásokat a masszára tesszük, középre, és a megfőtt brokkoli rózsákat a tojás köré elrendezzük. A maradék masszával pedig beterítjük. Hideg helyre, hűtőbe tesszük, legalább egy napra. Díszítése és tálalása: Salátalevelekkel kibélelhetünk egy lapos tálat, és a megdermedt pástétomot ráborítjuk. A pástétom köré felszeletelt paradicsomot, uborkát tehetünk, és petrezselyem levéllel díszíthetjük.

  
Iktatva: Előételek brokkolival Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012