0

Sajtos-brokkolis palacsinta

Ez a palacsinta sem a szokványos, amit megszoktunk gyerekkorunkban. Annyi változat született az utóbbi időben a palacsinta receptekre, hogy ez sem maradhat ki közülük. Érdekes íz világú, de nagyon mutatós palacsinta lesz belőle.  A hozzávalók: 15 dkg liszt, 3 dl tej, 2 db tojás, 5 kiskanál étolaj, kicsi só. Először elkészítjük a palacsinta tésztáját. Egy tálba a lisztet átszitáljuk, kicsit megsózzuk, belekeverjük a tojásokat, és apránként beleadagoljuk a tejet. Csomómentesre elkeverjük, és kicsit állni is hagyjuk.

A szokásos módon megsütjük a palacsintákat, és egy tálra rakjuk. A sajtos-brokkolis töltelék hozzávalói: 2 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 35 dkg paradicsom, ez lehet konzerv darabolt paradicsom is, friss petrezselyem összevágva, kicsi cukor. 30 dkg brokkoli, 10 dkg tehéntúró, 20 dkg camembert sajt. A töltelék elkészítése: a brokkolit sós vízben megfőzzük, majd kicsit hagyjuk lecsepegni. A camembert sajtot kockára vágjuk, a túróval összekeverjük, majd sózzuk, borsozzuk, és a megfőtt brokkolival óvatosan összekeverjük.

A sajtos-brokkolis palacsinta fő eleme

A sajtos-brokkolis palacsinta fő eleme

A paradicsomból mártást készítünk. A hagymákat összevágjuk, a fokhagymát belereszeljük, és a paradicsommal együtt megfőzzük. Teszünk hozzá egy kicsi cukrot, sót és borsot is. Ha elérte a megfelelő sűrűséget, akkor össze turmixszoljuk . Ekkor petrezselyemzöldet is tehetünk bele. A kész palacsintákat megtöltjük a brokkolis töltelékkel, és egy jénai tálban egymás mellé fektetjük. A paradicsommártással leöntjük, reszelt sajtot szórunk a tetejére, és sütőben 20 perc alatt megsütjük.

  
Iktatva: Előételek brokkolival Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012