0

Sült tengeri kagyló brokkolival

Az ízek alapján ez az étel egyszerű, de nagyszerű. Hozzávalók: 1 kg brokkoli, 3 evőkanál extra szűz olívaolaj, osztva, 4 gerezd fokhagyma, szeletelve, 1/8 teáskanál aprított piros paprika, vagy ízlés szerint, 1/2 kávéskanál finom tengeri só, 30 dkg fehér bab konzerv, ½ kg kagyló, 1/2 citrom. 4 személyre készült a recept. A sült tengeri kagyló brokkolival elkészítése: Mossuk meg és tisztítsuk meg a brokkolit, majd egyelőre tegyük félre. Forrósítsunk fel 1 teáskanál olajt egy nagy serpenyőben, közepes-magas hőmérsékleten.

Adjuk hozzá a fokhagymát és pirítsuk meg kevergetve, amíg arany színe nem lesz, úgy 2-3 percig. Keverjük hozzá a felaprított paprikát, majd azonnal tegyük bele a brokkolit és ¼ teáskanál sót. Takarjuk le az edényt, csökkentsük a lángot közepes-alacsonyra, és főzzük, gyakran kevergetve, amíg a brokkoli kellően meg nem puhul, körülbelül 8-10 percig. Adjunk hozzá egy evőkanál vizet, ha a serpenyő kiszárad. Keverjük hozzá a babot és főzzük, a főzési idő utolsó 2 percében.

Előkészületek a sült tengeri kagyló brokkolival elkészítéséhez

Előkészületek a sült tengeri kagyló brokkolival elkészítéséhez

Szedjük ki a brokkolit és a babot egy tálra, és fedél alatt tartsuk melegen. Töröljük ki egy papírtörlővel a serpenyőt, a tűzhelyet vegyük  magasabb  hőmérsékletre, és adjunk hozzá még 2 teáskanál olajt . A kagylókat a  maradék sóval sózzuk meg. Süssük, amíg csak meg nem pirul kagyló, ez körülbelül 2 perc oldalanként. Facsarjuk rá a citromlevet és tálaljuk a brokkolis babbal.  Remek , könnyű ebéd vagy vacsora.

  
Iktatva: Halak Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013