A sült lazac párolt brokkolival egy gyors recept, amit ha megkóstolunk, feledhetetlen élményt kapunk a gyors, olasz ihletésű ételtől, tetején a pirított fenyőmaggal és a mazsolával. Hozzávalók: 60-70 dkg alaszkai lazac filé,1 evőkanál apróra vágott friss rozmaring vagy 1 teáskanál szárított,1 teáskanál só, 60 dkg brokkoli, 1 1/2 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 kis hagyma, kockázva,3 evőkanál mazsola, 2 evőkanál fenyőmag 1/2 csésze víz. Elkészítés:A lazacot a rozmaring felével és 1/2 teáskanál sóval bedörzsöljük legalább 20 perccel vagy legfeljebb 1 órával a főzés előtt.
Mossuk, majd daraboljuk fel a brokkoli virágot, a szárakat is vágjuk 2 cm-es csíkokra. Szedjük le a szár kemény külső rétegét egy zöldség hámozóval. Vágjuk félbe a virágokat hosszában.Hevítsünk fel 1 evőkanál olajt egy nagy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá hagymát és pirítsuk, időnként megkeverve, amíg áttetsző nem lesz, úgy 3-4 percig. Tegyük bele a mazsolát, a fenyőmagot és a maradék rozmaringot. Pároljuk kevergetve, amíg a fenyőmag illatos lesz és kezd barnulni, körülbelül 3-5 percig.

Sült lazac párolt brokkolival
Hozzáadjuk a brokkolit, a megmaradt 1/2 teáskanál sót, és keverjük össze. Adjunk hozzá annyi vizet, hogy ellepje, és forraljuk fel.Csökkentsük ekkor a hőt, és főzzük lassú tűzön, időnként megkeverve, amíg a víz majdnem elpárolog, 8 -10 perc alatt. Közben melegítsünk fel a 1/2 evőkanál olajt egy nagy serpenyőben közepes magas hőfokra. Tegyük bele a lazacot a bőrös oldalával felfelé, és pároljuk, amíg aranybarna színe lesz, 3-5 percig. Ezután fordítsuk meg a lazacot, és pároljuk meg ezt az oldalt is. Majd vegyük le az edényt a tűzről és hagyjuk kicsit állni. Tálaláskor a lazacot szórjuk meg a mazsolával, a fenyőmaggal és a mártással, ami a serpenyőben maradt.