0

Sült hal csomagok brokkolival

4 személyre készült a recept.A sütéshez fogjunk egy zacskót, dobáljunk bele minden hozzávalót, és ezt  a  gyors ételt pillanatok alatt elkészíthetjük. Egyszerűen halmozzuk a zöldségeket és a halat sütőzacskóba, zárjuk le és süssük meg. A zacskóban keletkező gőz az ízeket nagyszerűen összehozza.. Tálaljuk egy halom rizzsel. Tetszés szerint variálhatjuk ezt a receptet, a zöldségek idényjellegéhez igazodva.Hozzávalók: 4 hal filé (tőkehal, lapos hal, lazac, sügér, tengeri sügér, bármilyen lehet), 7-8 szelet nyári  tök, 25-30 dkg kis brokkoli virág, 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva.

4 evőkanál olívaolaj, só és bors ízlés szerint, 4 szál friss fűszernövény, mint például oregano, kakukkfű, rozmaring és bazsalikom, 1 kis mogyoróhagyma, apróra vágva,1 citrom leve. Sült hal csomagok brokkolival elkészítése: Melegítsük elő a sütőt 160-170 fokosra. Vágjunk ki sütőpapírból négy db 12cm-es négyzetet. Tegyük a négyzet közepére egy-két szelet tököt, 1-2 kisebb brokkoli virágot, reszelt fokhagymát, majd kicsit locsoljuk meg olívaolajjal és szórjuk meg sóval és borssal.

Sült hal csomagok brokkolival  hozzávalók

Sült hal csomagok brokkolival hozzávalók

Erre tegyünk rá egy szelet halfilét, sóval és borssal.  Minden filére még tegyünk 1 szál fűszernövényt, ami az ízlésünknek megfelel, és néhány apróra vágott mogyoróhagymát.Szitáljuk meg citromlével, majd zárjuk le a minden oldalon a papírt vagy fóliát.  Tegyük a csomagokat tepsibe és süssük, amíg a hal teljesen át nem sül, körülbelül 20 perc. Sütés után hagyjuk hűlni 3-4 percig, majd ezután nyissuk ki a csomagokat és azonnal tálaljuk. Gyerekeknek nagyon tetszik a meglepetés csomag.

  
Iktatva: Halak Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013