0

Sült fokhagymás brokkoli

Vágjuk le a külső héjat a brokkoli szárának, ellenkező esetben kemény marad, amikor megfőzzük. Keverjünk 1 evőkanál darált fokhagymát rá a brokkolira, amit olívaolajjal előtte megpermeteztünk.Miért is annyira jó ez a recept?A pirítás koncentrált ízt ad a zöldségeknek, de általában a brokkoli megsütésekor  az pattanásos és elszenesedett lehet,  és keserű virágokat is kaphatunk.

Azt akartuk, hogy kitaláljuk, hogyan legyen tökéletes a sült brokkoli, így ebben a receptben megtudhatjuk, hogyan tudunk tökéletesen és mélyen barna ízletes brokkolit készíteni minden alkalommal. Annak érdekében, hogy a brokkoli egyenletesen barna legyen, vágjuk a koronát egységes ékekbe, hogy feküdni tudjanak a virágok a tepsiben, ezzel is növelve a kapcsolatot a serpenyővel. Elősegíthetjük még a jó sütéshez, hogy a szárakat, amit vágtunk, azokat téglalap alakú darabokra vagdaljuk fel, valamivel kisebbre, mint az ék.

Készül a sült fokhagymás brokkoli

Készül a sült fokhagymás brokkoli

Miután kipróbáltuk és felfedeztük, hogy a tepsi előmelegítése segít abban, hogy a brokkolit süssük meg így gyorsabban, és nem szenesedik el  a virág sem, a nagyon forró sütőbe tett brokkolinak lesz a legegyenletesebb barna színe. Megszórhatjuk kevés cukorral a brokkolit , ami   együtt a sóval és borssal segíthet  abban, hogy még mélyebb barna színt kapjanak a virágok és a szárak. Végre így ropogósra  sült brokkolikat  és édes, pirított szárakat kapunk. A recept 4 személyre szól.

  
Iktatva: Köret Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013