0

Sült brokkoli

Hozzávalók. 5 evőkanál olívaolaj, 6 dkg Pancetta, apróra kockázva, 1 evőkanál darált fokhagyma, 4 mogyoróhagyma, félbe vágva, 1 1/2 teáskanál pirospaprika,1 evőkanál paprika,3 piros jalapeno, magozva, kockázva,1/2 teáskanál cayenne bors. Só és frissen őrölt fekete bors,60-70 dkg brokkoli virág, 1/4 csésze mazsola 1 csokor zöldhagyma, szeletelve, 1/2 csésze pirított sós mandula, 2 teáskanál méz,1 citrom leve. Sült brokkoli elkészítése.Melegítsük elő a sütőt 170-180 fokosra.

Egy serpenyőben, közepes-magas hőmérsékleten, melegítsük fel a 2 evőkanál olívaolajt. Adjuk hozzá a Pancettát, és pirítsuk meg addig, amíg kissé ropogós lesz, körülbelül 3-4 percig. Tegyük bele a fokhagymát, a hagymát és a paprikát. Pároljuk, amíg a fokhagyma kezd barnulni, körülbelül 1-2 percig. Hozzáadjuk a jalapeno paprikát, a cayenne borsot, valamint a sót és a borsot, ízlés szerint. Tegyük bele a brokkolit, és keverjük össze. Főzzük további 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

Sült brokkoli alapanyaga

Sült brokkoli alapanyaga

Helyezzük az edényt a sütőbe, és süssük addig, amíg a brokkoli színt kap és megpuhul, körülbelül 18 és 20 perc. Ekkor vegyük ki a sütőből, és egy nagyobb kanállal a keveréket tegyük egy nagy tálba. Keverjük hozzá a mazsolát, a zöldhagymát, a mandulát, a mézet és a citromot. Sóval és borssal fűszerezzük ízlésünk szerint, és jól keverjük össze. Tegyük bele keveréket a tepsibe, és süssük meg kb 40-45 perc alatt.Tálaljuk.

  
Iktatva: Köret Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2014