0

Sült brokkoli és kínai gomba kevergetve, sütve

A kínai ételek között is ez egy különleges recept. A sült brokkoli és a kínai gomba együttes íze teszi nagyon érdekessé. Hozzávalók: 40 dkg brokkoli, 15 dkg kínai gomba, szárított, 5 hajszálvékony szelet gyömbérszelet, 5 szál újhagyma, 3-4 evőkanál kukoricaolaj, só, és cukor. A mártás összetevői: 5-6 kanál áztatólé, amiben a szárított gomba ázott, 1-2 evőkanál szójaszósz, 1 kanál burgonyaliszt. Sült brokkoli elkészítése: A kínai gombát mossuk meg, majd fél liter vízbe tegyük fel, és főzzük meg. 25-30 perc alatt megfő.

Ekkor nyomkodjuk ki a gombából a vizet, de nem nagyon, maradjon nedves. A vizet egyelőre tegyük félre. A brokkolit mossuk, majd apróbb rózsákra vágjuk össze. Ha zsenge a szára, akkor azt is felhasználhatjuk. A burgonyalisztet keverjük el a gomba áztatólevével, majd a szójaszószt is tegyük hozzá. Mártás sűrűséget kell, hogy kapjunk, a vizet csak apránként adagoljuk hozzá. Az olajt forróra melegítsük fel a wokban, és tegyük bele a gyömbérszeleteket, és az újhagyma fehér részét is adjuk hozzá, melyet 2 centis darabokra vágtunk össze.

Sült brokkoli és kínai gomba kevergetve, sütve, alapanyaga

Sült brokkoli és kínai gomba kevergetve, sütve, alapanyaga

Kevergessük 1 percet, majd tegyük hozzá a gombát. Most a brokkolit adjuk hozzá, és két lapáttal forgassak, keverjük az egészet. A gomba áztatólevéből tegyünk hozzá 6-7 evőkanállal, most lehet a sót és a cukrot is. Fedő alatt 6-7 percig főzzük, majd nézzük meg, a brokkoli legyen puha, de ropogós. Az elkészített mártást keverjük fel, majd öntsük a gombás brokkolira. Addig főzzük keverve, míg kellően be nem sűrűsödik. A végén rászórjuk az újhagyma zöld szárrészét is, és ezzel is elkeverjük.

  
Iktatva: Kínai étel Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012