0

Sült bellaverde brokkoli

Hozzávalók 6 személyre. 300g penne tészta, 200g bellaverde ® brokkoli,  2 lazac  bőr nélkül, súlya 175g /darab, 450ml tej, 3 szelet füstölt szalonna, apróra vágva, 25g vaj, 4 evőkanál  finomliszt, 25g reszelt parmezán, 1 citrom reszelt héja, 6 napon szárított paradicsom, szárított és feldarabolt, 1 marék apróra vágott petrezselyem, 8-10 bazsalikomlevél, 50g reszelt cheddarsó, bors ízlés szerint. Sült bellaverde brokkoli elkészítése.
Melegítsük elő a sütőt  180  fokosra. Főzzük ki a tésztát egy nagy serpenyőben forró sós vízben 10-12 perc alatt, vagy a tészta csomagolásán levő utasítás szerint.

A bellaverde brokkoli gőzöljük, körülbelül 4 percig.Főzzük meg a lazacot: helyezzük a filéket egy tapadásmentes serpenyőbe, tegyük bele a tejet és lassan forraljuk fel. Főzzük 8 percig, vagy amíg a hal átlátszatlanná válik. Ha készen van, akkor a halszeleteket tegyük át egy tányérra, a tejet tegyük félre.Öblítsük ki a serpenyőt, adjuk hozzá a pirított szalonnát, és süssük 5 percig, vagy amíg ropogós lesz, majd tegyük félre. Olvasszuk fel a vajat ugyanabban a serpenyőben, majd adjuk hozzá a lisztet, és habverővel keverjük simára.

A majdnem kész sült bellaverde  brokkoli

A majdnem kész sült bellaverde brokkoli

Lassan adjuk hozzá a tejet, forraljuk fel, majd főzzük 1 percig. Vegyük le a mártást a tűzről, keverjük bele a parmezán sajtot, a reszelt citromhéjat és a napon szárított paradicsomot. Kóstoljuk meg, és ha kell, akkor ízesítsük.Szűrjük le a tésztát, tegyük vissza a serpenyőbe, adjuk hozzá a lazacot, a bellaverde brokkolit, a fűszernövényeket, a szalonnát és a sajtmártással keverjük össze jól. Tegyük át egy lapos tűzálló edénybe legalább 1,7l-esbe, szórjuk rá a reszelt cheddar sajtot, és süssük 25-30 percig, vagy amíg aranyszínű és ropogós lesz a teteje.

  
Iktatva: Halak Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2014