0

Süllő brokkolival

A brokkoli remek köret nemcsak húsok, hanem halak mellé is. Receptünkben most süllőt kínálunk a brokkoli mellé. A hal és a brokkoli együtt nagyon egészséges, fogyasztása minden korosztálynak erősen ajánlott. 4 személyre a hozzávalók: 60 dkg brokkoli, 2 fej vöröshagyma, 4-6 szelet süllőfilé, 20 dkg szeletelt bacon szalonna, 2 dl fehér száraz bor, 2 gerezd fokhagyma, petrezselyem, oregano, lehet bazsalikom, 2-3 evőkanál citromlé, só. Elkészítése:

A vöröshagymát megpucoljuk, és vékony karikákra összevágjuk. A gombát meghámozzuk a héjától, majd felszeleteljük. A halfilét megmossuk, majd kicsit megszárítjuk papírtörlővel. Az ételt egy hőálló tálban készítjük, de lehet római tálban is csinálni. Ha ezt választjuk, akkor a római tálat fél órára be kell áztatni. Az edényünk aljára először a halat fektetjük. A felszeletelt vöröshagyma karikákkal beborítjuk a halszeleteket. A gombacsíkokat is rárakjuk, próbáljuk vegyesen elrendezni őket a hal tetején.

Ebből készül a süllő brokkolival

Ebből készül a süllő brokkolival

Fűszerezzük tetszés szerinti zöld fűszerekkel, lehet petrezselyem, bazsalikom, oregano. A fűszerek tetejére a bacon szeleteket ráterítjük, hogy fedje be az egészet. A fokhagymát fokhagymanyomóval a fehér borba belenyomjuk, sózzuk, és borsozzuk, majd felöntjük vele az edényünket. Citromlével meglocsoljuk a tetejét, majd az edényt lezárva a sütőbe tesszük. A brokkolit megmossuk, és a rózsákat megfőzzük. Félidőben a halhoz adjuk, majd az egészet készre sütjük. Rizsköret illik hozzá, de természetesen egyéni ízlés szerint tálalhatjuk bármilyen más körtettel is.

  
Iktatva: Halak Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012