0

Sárgabarackos csirke brokkolival

Hozzávalók. 800 g csont nélküli,  bőr nélküli csirkecomb , 3 evőkanál szójaszósz, 2 evőkanál citromlé, 1 teáskanál Cayenne bors, 3/4 csésze baracklekvár, 1 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál barna cukor,  1/2 teáskanál só, 1/2 teáskanál bors,  2 fej vöröshagyma, 1 1/2 csésze basmati rizs és fehér,  3 csésze víz,  500 g brokkoli ,Vaj . Sárgabarackos  csirke brokkolival elkészítése.  A csirkecombokat bontsuk szét, és próbáljunk meg viszonylag sima szeleteket készíteni belőlük.

Keverjük össze a következőket egy kis tálban: a szója szószt, a citromlevet, a cayenne borsot, a sárgabarack lekvárt,  az olíva olajt,  a barna cukrot,  a sót  és a  borsot . Negyedeljük el a  hagymát és adjuk  hozzá a tálba. Kenjük be a mártással egyenletesen csirke szeleteket. Forgassuk meg a csirkeszeleteket villával alaposan a szószban,, amíg minden egyes darab alaposan bevonódik . Tegyük bele  egy műanyag edénybe a húst, fedjük le   és hagyjuk egy éjszakán át a hűtőben pácolódni.Másnap, amikor megérkezünk haza:

Sárgabarackos csirke brokkolival ebédre

Sárgabarackos csirke brokkolival ebédre

Melegítsük elő a sütőt 170 fokosra. A rizst és a vizet tegyük bele egy nagy sütő-edénybe.  Keverjük össze, fedjük le és tegyük az előmelegített sütőbe, a középső részbe. Helyezzük a pácolt csirkét is egy fedetlen sütőedénybe a rizs mellé. Állítsuk be az időzítőt 55 percre. Mossuk meg és vágjuk össze a brokkoli.Tegyük mikrohullámú sütőbe is használható edénybe fedővel, adjunk hozzá2 evőkanál vizet és egy kevés vajat. Fedjük le és pároljuk 3 percig, majd hagyjuk állni. Amikor a csirke és rizs megpuhult, a brokkolival együtt tálaljuk. Használjuk a megmaradt mártást.

  
Iktatva: Előételek brokkolival Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2014