0

Roston sült zöldségek Bellaverde brokkolival

A bellaverde brokkolit mindössze három percig kell főzni, utána  mehet a serpenyőbe. Hozzávalók.200g Bellaverde ® brokkoli, 500g édesburgonya, meghámozva és negyedekre vágva, 2 kis vöröshagyma, meghámozva és negyedekre vágva, 150g  bébi répa, 30ml olívaolaj, 2 piros paprika, kimagozva és darabokra vágva, 260g Halloumi sajt, 1 cm kockákra vágva, 1 gerezd fokhagyma vékonyan szeletelve, egy kis maroknyi friss kakukkfű apróra vágva,só és frissen őrölt fekete bors.

Roston sült zöldségek és Bellaverde brokkolival elkészítése.Melegítsük elő a sütőt 200C fokosra. Mossuk meg és készítsük elő a bellaverde brokkolit vágjuk össze, legelőször vagyis vágjunk le egy kicsit a szárának a végéből. Helyezzük bele az édes burgonyát, a hagymát, a sárgarépát, és az olajt egy nagy laposabb serpenyőbe és süssük meg őket együtt. Pároljuk őket legalább 10 percig, vagy amíg majdnem teljesen megpuhulnak. Adjuk hozzá a megtisztított, összevágott bellaverde brokkolit, a paprikát, a fokhagymát és a kakukkfű leveleit, és keverjük össze.

Ezekből lesz a roston sült zöldségek Bellaverde brokkolival

Ezekből lesz a roston sült zöldségek Bellaverde brokkolival

Süssük további 15 percig, vagy amíg az összes zöldség meg nem puhul. Ha készen vagyunk, akkor a megpárolt zöldségeket rendezzük egy nagyobb lapos tepsibe, tegyük a tetejükre a halloumi sajtot és tegyük be a sütőbe 5 percre legalább, amíg a sajt megolvad és aranyszínű lesz. Tálaljuk salátával és frissen pirított  ropogós kenyérrel.

  
Iktatva: Köret Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2014