0

Roston sült brokkoli Gremolataval

A gremolata egy olasz fűszerkeverék, ami nyers, apróra vágott fokhagymát, petrezselymet és reszelt citromhéjat tartalmaz. Általában főtt párolt húsokhoz használják, de grillezett halakhoz vagy csirkéhez is használható. Roston sült brokkoli Gremolataval hozzávalói.4 evőkanál olívaolaj, elosztva, 1 mogyoróhagyma, apróra vágva, 1/2 csésze durva zsemlemorzsa, 2 teáskanál reszelt citromhéj, 1 kg brokkoli, a szárakat távolítsuk el, a virágokat vágjuk körülbelül 2 cm-eres darabokra. 2 evőkanál friss citromlé.

Roston sült brokkoli Gremolataval elkészítése. Melegítsünk fel 1 evőkanál olajt egy közepes nagy serpenyőben közepes-magas hőmérsékletre. Tegyük bele az apróra vágott mogyoróhagymát, és kevergetve pirítsuk meg addig, amíg elkezd barnulni, ez körülbelül 2 perc. Ekkor tegyük hozzá a zsemlemorzsát, és állandóan keverve pirítsuk meg arany barnára, körülbelül 3 perc alatt lesz jó. A kész keveréket tegyük bele egy kis tálba. Keverjük hozzá a citromhéjat. Ízlés szerint még sóval és borssal is ízesíthetjük.

Roston sült brokkoli Gremolataval alapanya

Roston sült brokkoli Gremolataval alapanya

Ez a gremolata. (A gremolatát el lehet készíteni a felhasználás előtt akár 4 órával is, majd hagyjuk állni szobahőmérsékleten.)Melegítsük elő a sütőt 160-170 fokosra. Tegyük a brokkolira a maradék 3 evőkanál olajt és egy nagyobb tálban keverjük össze. Megszórjuk a sóval és borssal. Egy nagyobb tepsibe tesszük az ízesített brokkolit. Addig sütjük, amíg a szára ropogós, de puha és enyhén meg is pirul, körülbelül b 20 perc. Meghintjük a citromlével. Öntsük át a tálaló edénybe. Megszórjuk gremolatával újra és tálaljuk.

  
Iktatva: Köret Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2014