0

Rizstorta brokkolival

Érdekes recept, de nagyon különleges. A hozzávalók: 20 dkg brokkoli, 1 db kaliforniai paprika, piros vagy sárga, 3 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, 6 dkg vaj, 20 dkg rizs, 6 dl zöldség alaplé, fél dl száraz fehérbor, bors, só, 3 tojás, 15 dkg mozzarella sajt, 1 fej vöröshagyma. A rizstorta elkészítése: A brokkoli rózsákat megmossuk, és megfőzzük, a vízbe tegyünk kevés sót. 3-4 percig pároljuk, majd lecsöpögtetjük, és egy tányérra tesszük.

A vöröshagymát aprítsuk össze, majd az olajt és vajat összekeverve pároljuk üvegesre benne. Közben adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, a kockára vágott paprikát és kevergetve főzzük addig, míg meg nem puhulnak benne. Ekkor belekeverjük a rizst, kicsit pároljuk, majd a bort és a zöldség alaplevet, és fűszerezzük. 20-25 percig főzzük, időnként nem árt, ha megkeverjük. A tortához vagy egy tortaformát, vagy valami egyebet kivajazunk, majd az aljára sütőpapírt teszünk.

Rizstorta brokkolival alapanyaga

Rizstorta brokkolival alapanyaga

Ha megfőtt a rizs, akkor a brokkolit belekeverjük óvatosan. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből habot verünk, és a rizse-brokkolis masszához keverjük. Ezt beleöntjük a tortaformába, és 50-60 perc alatt közepes tűznél megsütjük. Kihűlés után vegyük ki a formából, a papírt szedjük le róla. Hidegen és melegen is fogyasztható. Adhatjuk önállóan is, de főételek mellé köretnek is alkalmas lehet. A rizstortát brokkolival feltétlenül kedveltessük meg a gyerekekkel. Egészségesebbé  és változatosabbá tehetjük étrendjüket.

  
Iktatva: Előételek brokkolival Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012