Cikkek a(z) Leves és Brokkoli kategóriából

Leves receptek

Mi, magyarok általában szeretjük a leveseket. Vannak tradicionális leveseink, de szívesen ki is próbálunk új ízeket. Leves receptjeinkben a brokkoli leves elkészítésének a módjait találhatják. Meglepődve fogják látni, mennyire sokféleképpen lehet elkészíteni. A brokkoli nagyon jól ízesíthető, a hozzáadott különböző anyagok határa mennyi variációban tudjuk az asztalunk tenni. Lássuk a brokkoli leveseket!

Húsleves sertéshúsos gombóccal és  brokkolival

Húsleves sertéshúsos gombóccal és brokkolival

Elkészítési idő 15 perc, főzési idő 10 perc. Hozzávalók (4 személyre).500g sertéshús,  1 csésze  friss koriander apróra vágva,1 tojás,1 evőkanál finomra reszelt friss gyömbér,1 evőkanál kukoricaliszt,3 evőkanál szójaszósz, 3 gerezd fokhagyma, zúzva, 1 evőkanál mogyoróolaj, 410g csirke erőleves, 500ml (2 csésze) víz, 1 csokor kínai brokkoli  3 cm hosszúságú darabokra… Tovább: Húsleves sertéshúsos gombóccal és brokkolival»

Gordon Ramsay brokkoli levese

Gordon Ramsay brokkoli levese

Hozzávalók.1 nagy vagy két közepes brokkoli fej (friss, ha lehetséges). Só (3 teáskanál.) Őrölt feketebors, víz, olívaolaj.Ha azt szeretnénk, hogy a díszes is legyen a leves, akkor szükség van még két összetevőre: Kecskesajt (2 szelet egy tányérhoz). Dió. Gordon Ramsay brokkoli leveselkészítése:Hozzunk vizet, és forraljuk, fel egy nagy fazékban Adjunk… Tovább: Gordon Ramsay brokkoli levese»

Csirke leves brokkolival

Csirke leves brokkolival

Ha rendelkezünk sült csirkével, akkor ez a levest ideális étel lehet a következő napra. Használjuk fel a csirke csontokat, készíthetünk belőle friss csirke alaplevet, minden fajta zöldséget lehet keverni bele.  Árpagyönggyel sűrítsük a levest, ez igazán kiadóssá teszi. Ez egy finom, melegítő leves az év bármely szakában. Hozzávalók. 15ml olaj,… Tovább: Csirke leves brokkolival»

Currys  brokkoli leves

Currys brokkoli leves

Ez a  brokkoli leves  különleges   kombinációja  a currynak  és a koriandernek, a levesnek egyszerűen nem  lehet ellenállni. Currys  brokkoli leves hozzávalói:1 kg brokkoli, 1 sárga kaliforniai paprika, 4 evőkanál olívaolaj, megosztott használat, 1 kis sárga hagyma, apróra vágva,  3 gerezd fokhagyma, aprítva,  1/2 teáskanál frissen reszelt gyömbér, 4 csésze csirke… Tovább: Currys brokkoli leves»

Brokkoli leves japán erdei gombákkal

Brokkoli leves japán erdei gombákkal

Ez az étel elképesztően finom. Egy tökéletes étel, hogy ha hazaérünk a munkából, egyáltalán nem vesz igénybe időt az elkészítése (kb. 10 perc), az íze pedig csodálatos és nagyon egészséges. Hozzávalók.1 fej brokkoli, csak a virág, 2 féle gomba (japán barna és Maitake), szeletelve, friss petrezselyem, apróra vágva, citromlé,1 gerezd… Tovább: Brokkoli leves japán erdei gombákkal»

Brokkolis  Stilton sajt leves

Brokkolis Stilton sajt leves

A Stilton sajt egy nemes, angol származású sajtfajta. Kék sajt, eléggé erős ízű, nemes penészes bevonatú sajt. A recepthez ebben az esetben most fagyasztott brokkolit használunk. Hozzávalók. 3 x 15ml evőkanál fokhagymás olaj, 6 db újhagyma, finomra vágva, a zöld részét is felhasználhatjuk, 2 teáskanál szárított kakukkfű, 1kg fagyasztott brokkoli,… Tovább: Brokkolis Stilton sajt leves»

Brokkolis  babos sajtleves

Brokkolis babos sajtleves

Fogjunk egy kis babot, egy kis zöldséget és máris elkészül ez a finom, egyszerű leves. Lehet a levest pépesíteni is vagy egyszerűen hagyjuk úgy, ahogy van. Bőséges a személyes variáció. Használhatunk fehér babot, de használhatunk bármilyen más fajtát, ahogy tetszik. Használhatunk konzerv babot is. Brokkolis  babos sajtleves hozzávalók. 1 liter… Tovább: Brokkolis babos sajtleves»

Áfonyás bab és brokkoli krémleves

Áfonyás bab és brokkoli krémleves

Ez a recept egy olasz étel, érdemes megcsinálni, mert az áfonya és a bab nagyon jól illeszkedik a brokkolihoz. Hozzávalók. 25 dkg bab, 1 csésze szárított áfonya, 1 közepes vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál extra szűz olívaolaj, 500 g brokkoli. Köret hozzávalói: reszelt pecorino sajt, extra szűz olívaolaj. Áfonyás… Tovább: Áfonyás bab és brokkoli krémleves»

Brokkoli és paszternák krémleves

Brokkoli és paszternák krémleves

Hozzávalók: 1 kg brokkoli, 6 csésze víz, 1 1/2 teáskanál só, vagy ízlés szerint,  3 szál friss petrezselyem, 3 szál friss kakukkfű vagy 1/4 teáskanál szárított kakukkfű, 1 db török babérlevél  vagy 1/2 kaliforniai babérlevél,   ½ kg paszternák, hámozott, hosszában félbe vágva, és szeletelve,  1 csésze apróra vágott hagyma (1… Tovább: Brokkoli és paszternák krémleves»

Brokkoli krémleves póréhagymával

Brokkoli krémleves póréhagymával

Egy szelet teljes kiőrlésű ropogós kenyér és egy darab sajt, és már ehetjük is ezt a gyors és ízletes levest. A burgonya megadja a brokkoli krémleves krémességét és az egyensúlyát zsír hozzáadása nélkül. Főzzük bele a brokkoli a keményebb szárait is. A brokkoli virágától a leves színe élénkzöld marad. A… Tovább: Brokkoli krémleves póréhagymával»

Oldal 1 / 212
Brokkoli 2013