Cikkek a(z) Rakott brokkolik és Brokkoli kategóriából

A rakott ételek közül a brokkoli sem maradhat ki. A receptek között szinte mindenfajta élelmiszer felhasználásával készült rakott ételeket találhat, amelyekben természetesen a brokkoli, mint lényeges alkotóelem megtalálható. A rakott brokkolis ételek száma szinte végtelen, a receptek között igyekszünk minél több fajta variációt szerepeltetni. Zöldséges és húsos rakott recepteket találhatnak a kategórián belül.

Rakott brokkoli rizzsel

Rakott brokkoli rizzsel

Hozzávalók:1 csésze rizs 1 evőkanál olívaolaj, 1 kisebb hagyma, apróra kockázva, 2 gerezd fokhagyma, aprítva, 1 teáskanál tengeri só, elosztva, 2 csésze apróra vágott brokkoli virág, 1 csésze  szósz, amilyet szeretnénk, 2 evőkanál friss petrezselyem, finomra aprítva, 1/4 csésze kesudió parmezánnal vagy házi zsemlemorzsa. Rakott brokkoli rizzsel elkészítése: Helyezzük bele… Tovább: Rakott brokkoli rizzsel»

Mustáros sonka tejszínes brokkolival

Mustáros sonka tejszínes brokkolival

Hozzávalók 5-6 személyre.1, 75 kg füstölt sonka, 1 hagyma, hámozott, 1 sárgarépa, 2 babérlevél, 12 db bors, 200ml narancslé, 2 narancs, apróra vágva, marék szegfűszeg, 2 teáskanál teljes kiőrlésű mustár, 2 teáskanál lágy barna cukor, 2 teáskanál lekvár, frissen őrölt fekete bors. A brokkolihoz a hozzávalók. 500g  brokkoli, vágott virága,… Tovább: Mustáros sonka tejszínes brokkolival»

Mini bárány sültek brokkolival

Mini bárány sültek brokkolival

Hozzávalók (4 személyre). 2 sovány kicsontozott bárányhús pecsenye mini (kb. 400g legyen maximum egyenként), 1 evőkanál olívaolaj, 2 tk őrölt kömény, 3 kis fej brokkoli (kb. 350 g egyenként), virágokra vágva,1/2 csésze (125ml) narancslé (kb. 2 narancsnak felel meg),1/3 csésze mentalevél. Elkészítése: Melegítsük elő a sütőt 200 ° C-ra. Helyezzünk… Tovább: Mini bárány sültek brokkolival»

Kolbász és zöld lencse brokkolival

Kolbász és zöld lencse brokkolival

A recept igazi összetevője egy jó sült kolbász, egy halom lencse, fűszeres paradicsomos szósszal- egy zseniális kombináció. Hozzávalók: 8 közepes méretű, jó minőségű olasz kolbász, olívaolaj, 500g lila-Brokkoli , ½ citrom leve, extra szűz olívaolaj, tengeri só és frissen őrölt fekete bors.A paradicsomos  salsa hozzávalói:olívaolaj, 1 kis fej vöröshagyma, meghámozva… Tovább: Kolbász és zöld lencse brokkolival»

Haloumi, spenót, és brokkoli

Haloumi, spenót, és brokkoli

Ez egy klasszikus görög tésztás recept, ami általában magában foglal  darált marhahúst, de jelen esetben a  mi receptünk most egy  vegetáriánus változat..Elkészítési idő: 20 perc. Főzési idő: 45 perc. Hozzávalók (4 személyre). 2 x 180g csomagt haloumi, 300g tejföl,  8 tojás, 1/4 csésze olívaolaj, plusz extra szitálás,  2 csokor angol… Tovább: Haloumi, spenót, és brokkoli»

Gyors töltött paprika brokkolival

Gyors töltött paprika brokkolival

Hozzávalók.1 doboz  mikrohullámú rizs mix,1 piros paprika, 1 sárga paprika,1 zöld paprika,1 közepes vöröshagyma, apróra vágva, 1 csésze gomba, apróra vágva (250ml), 1 csésze fagyasztott brokkoli, felolvasztva , és aprítva (250ml),1 közepes sárgarépa, reszelve , 1 csésze főtt fehér bab (250ml), 1 evőkanál vaj (15ml),3 sárga cheddar sajt szelet, 3… Tovább: Gyors töltött paprika brokkolival»

Brokkoli és tempeh

Brokkoli és tempeh

A tempeh egy növényi fehérje, az alapanyaga az pedig szójabab.  Egy erjesztési eljárás útján készül. Bioboltokban  és nagyobb áruházakban vehetjük meg. Kisebb kiszerelésben kapható, enyhén erjedt illata van. Ha tetszik a recept, megpróbálhatjuk a brokkoli  helyett spenóttal  vagy más zöldségekkel is.Brokkoli és tempeh hozzávalói. 1 brokkoli, apróra vágva a virág… Tovább: Brokkoli és tempeh»

Brokkoli és karfiol csőben sütve

Brokkoli és karfiol csőben sütve

Hozzávalók: 1 kg brokkoli, 1 kg karfiol, 500 g teljes kiőrlésű lisztből készült makaróni vagy penne, vagy más rövid tészta , 2 csésze tejföl ,1 evőkanál dijoni mustár,  1/3 csésze apróra vágott snidling, 2 gerezd fokhagyma, meghámozva és reszelve vagy zúzva, Frissen őrölt fekete bors, só,  15 dkg   cheddar sajt… Tovább: Brokkoli és karfiol csőben sütve»

Borjú parmezános rizzsel és brokkolival

Borjú parmezános rizzsel és brokkolival

Hozzávalók: 1 1/2 csésze rizs,zsírpapír, 1/4 csésze liszt, 2 evőkanál reszelt parmezán sajt, 1/2 teáskanál olasz fűszerkeverék , 1/8 teáskanál friss csipet bors ,2 evőkanál vaj,  2 evőkanál olívaolaj, 12 szelet borjú hús, 1/3 csésze tej,    1 csésze reszelt sovány mozzarella ,  1 teáskanál repceolaj,  1 szár zeller,  főtt rizs, … Tovább: Borjú parmezános rizzsel és brokkolival»

Brokkoli sült barna rizzsel

Brokkoli sült barna rizzsel

Ez a tejszínes rakott sajtmártással összeállított étel talán kicsit népszerűsíti a sült barna rizst, amely kicsit mellőzve van a köretek között.Hozzávalók: 2 csésze hosszú szemű barna rizs, 5 csésze víz,1/4 teáskanál só, 3 evőkanál olívaolaj, 1  kisebb zeller, apróra vágva,1 közepes vöröshagyma, apróra vágva, 50 dkg brokkoli, 4 dkg zsírszegény… Tovább: Brokkoli sült barna rizzsel»

Oldal 1 / 3123
Brokkoli 2014