Cikkek a(z) Kínai étel és Brokkoli kategóriából
A brokkoli rendkívül népszerű zöldségfajta a kínai konyhában. A kínai ízeket kedvelőknek állítottuk össze ezt a kategóriát, amelyben a recepteket bátran elkészíthetjük magunk is. A kínai ételekben a brokkoli akár fő fogásként is, de összetevőként is rendszeresen megtalálható. A receptek érthetőek, a kínai konyhához szükséges alapanyagok beszerezhetőek. Keresgéljen és főzzön brokkolit kínai módon.

Chillis szójás brokkoli mézes dióval
Próbálják meg a fagyasztott zöldségek díszes átalakítását ezzel az egyszerű chilis szójás brokkoli recepttel.Hozzávalók (4 személyre):3/4 csésze dió, 2 evőkanál méz, 250g csomag apróra vágott spenót, felolvasztva,1 evőkanál mogyoróolaj, 500g csomag fagyasztott brokkoli virág, 2 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve, 2 hosszú piros chili paprika, kimagozva, vékonyra szeletelve,2 evőkanál szójaszósz,2 evőkanál…

Csirke és brokkoli kínai módra
Hozzávalók: 70-80 dkg brokkoli – használjunk friss brokkolit, 2 teáskanál kukoricakeményítő, 2 teáskanál kínai rizsbor vagy száraz sherry,1 kg bőr nélküli kicsontozott csirkemell, 3 evőkanál sötét szójaszósz, 3 evőkanál hoisin mártás, 1 1/2 teáskanál cukor, 4 evőkanál repceolaj, 2 szelet friss gyömbér hámozatlan, 1 gerezd fokhagyma, összezúzva , és meghámozva,…

Garnéla és brokkoli
Hozzávalók 4 főre : 8 tojás, 1 teáskanál szezámolaj, 3 evőkanál apróra vágott friss koriander , 2 teáskanál kukoricaliszt, 1 ek világos szójaszósz, 2 evőkanál száraz sherry , 300g brokkoli virág, vékonyra szeletelve, 1 narancs vagy piros paprika, kimagozva, vékonyra szeletelve, 50 g friss gyömbér gyökér, megtisztítva, vékony csíkokra vágva,…

Kínai brokkoli rákkal
Ha a kínai brokkoli nem elérhető a környékünkön, akkor helyettesíthetjük másfajta brokkolival. Hozzávalók: 60 dkg kínai brokkoli , 5 dl csirke húsleves, 2 teáskanál kukoricakeményítő, 11/2 teáskanál szezámolaj, 1 teáskanál cukor, 3/4 teáskanál só, 1/8 teáskanál fekete bors, 4 1/2 evőkanál kínai rizsbor, 4 1/2 teáskanál repceolaj vagy kukoricaolaj 1/2…

Kínai fokhagymás brokkoli
A kínai fokhagymás brokkoli jellemzői: a fokhagymás brokkoli íze hűvös, frissítő, ropogós és zsenge, egészséges és zöld színével kínáltatja magát. A fokhagymás brokkoli házias étel, amely egyszerűen elkészíthető. Ezen túlmenően, a brokkoli megakadályozza a rák kialakulását szervezetünkben. A fokhagymás brokkoli hozzávalói: 200 g brokkoli, 5 gerezd fokhagyma, étolaj, só, csirke…

Sült brokkoli és kínai gomba kevergetve, sütve
A kínai ételek között is ez egy különleges recept. A sült brokkoli és a kínai gomba együttes íze teszi nagyon érdekessé. Hozzávalók: 40 dkg brokkoli, 15 dkg kínai gomba, szárított, 5 hajszálvékony szelet gyömbérszelet, 5 szál újhagyma, 3-4 evőkanál kukoricaolaj, só, és cukor. A mártás összetevői: 5-6 kanál áztatólé, amiben…

Fűszeres mogyorómártással leöntött brokkoli
Egy kínai ételkülönlegesség recept következik. Nem annyira bonyolult elkészíteni, mint amennyire esetleg első olvasásra annak tűnik. Hozzávalók: 15 dkg brokkoli, 1 db piros színű kaliforniai paprika, só, bors, 5 evőkanál étolaj. A mogyorómártás hozzávalói: 2 gerezd fokhagyma, 3-4 szál újhagyma, 15 dkg sós mogyoró, 2 evőkanál étolaj, 1 kiskanál gyömbérpor,…

Brokkolis marhahús mogyoróval
Egy kínai receptet osztunk meg Önökkel ismét. Ebben az esetben marhahúst használunk fel. A hozzávalók 2-3 főre: 20 dkg spagetti tészta, 25 dkg marhahús, ami hátszínből a legjobb, 25 dkg brokkoli, 2-3 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál chili-szósz, 1 evőkanál szójaszósz, ami világos legyen, 2 evőkanál balzsamecet, 5…

Brokkolis-paprikás hús kínai módra
Ez a fajta étel a kínai éttermekben mindig megtalálható. Könnyű elkészíteni, aki szeretné otthon is kipróbálni a kínai íz világot, az is bátran kipróbálhatja. A húsfajta nincsen megnevezve a receptben, tetszés szerinti húsból készíthető, bár ha nincsen nagyon sok időnk, akkor a csirke hús lehet a legmegfelelőbb választás. Hozzávalók 2…

Kínai gombás brokkoli
Ez az étel inkább egy köretnek illik bele a kínai konyhába, de aki nem eszik húst, az akár főétkezésnek is fogyaszthatja. A kínai konyhában a gomba fontos táplálékforrás. Szinte mágikus erőt tulajdonítanak a gombának. Gyógyszerként is tekintenek rá. Sok fajtáját ismerik, Magyarországon is kapható már néhány fajta belőle. Ehhez a…
Legutóbbi hozzászólások