0

Rakott brokkoli ropogós baconcsíkkal

A rakott brokkolik között ez egy nagyon mutatós, és könnyen, gyorsan elkészíthető ,akár egy könnyed vacsorának is megfelelhet. Munka után hazaérkezve pillanatok alatt összedobhatjuk, és biztos, hogy az egész családnak ízleni fog. A hozzávalók 2-3 fő részére: 80 dkg brokkoli, 6-7 db tojás, 25 dkg szeletelt bacon szalonna, egy nagydoboz tejföl, 2-3 gerezd fokhagyma, bors, só, szerecsendió. Elkészítése: Ha friss brokkolit használunk, akkor szedjük szét, és tisztítsuk meg.

A szárat is használjuk fel, csak ekkor kicsit apróbb darabokra kell vágnunk, mert az lassabban fő meg, mint a brokkoli rózsái. Lehet úgy is, hogy a szárrészeket előbb tesszük a főzővízbe, mint a rózsákat. A vízbe tegyünk sót, van, aki szódabikarbónát is tesz bele, hogy a brokkoli szép zöld színe megmaradjon. A tojásokat is mossuk meg, majd főzzük őket keményre, és szeleteljük fel kihűlés után őket. Egy sütőtálat vajazzunk ki, majd a megfőtt brokkolikat tegyük bele . A főtt tojás szeleteket rendezzük el a brokkolik között, már most nagyon szép látványt mutat az étel.

Rakott brokkoli ropogós baconcsíkkal összetevők

Rakott brokkoli ropogós baconcsíkkal összetevők

A tejfölbe keverjük bele a szétnyomott fokhagymagerezdeket, sóval, borssal ízesítsük, lehet most a szerecsendiót is belereszelni. A kész ízesített tejföllel öntsük le a brokkolit. 190-200 fokon addig süssük, amíg a tejfölös szaft átjárja a brokkolit, és megpirul a teteje. Közben a bacon szalonna szeleteket ropogósra sütjük. Ha a tejfölös brokkoli készen van, akkor a ropogós pirosra sült bacon szalonnákat a tetejére helyezzük, és fogyaszthatjuk.

  
Iktatva: Rakott brokkolik Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012