0

Rakott brokkoli rizzsel

Hozzávalók:1 csésze rizs 1 evőkanál olívaolaj, 1 kisebb hagyma, apróra kockázva, 2 gerezd fokhagyma, aprítva, 1 teáskanál tengeri só, elosztva, 2 csésze apróra vágott brokkoli virág, 1 csésze  szósz, amilyet szeretnénk, 2 evőkanál friss petrezselyem, finomra aprítva, 1/4 csésze kesudió parmezánnal vagy házi zsemlemorzsa. Rakott brokkoli rizzsel elkészítése:

Helyezzük bele a rizst egy nagy száraz teflon serpenyőbe (nem kell víz, és nem kell olaj sem bele). Közepes lángon pirítsuk meg a rizst gyakran kevergetve, 5-7 percig, vagy amíg a karfiol megpuhul, de még nem barnul meg.Ezután vegyük ki a rizst egy tálba és tegyük félre. Töröljük el a serpenyőt egy nedves papírtörlővel, majd tegyük vissza a tűzhelyre. Adjuk hozzá az olíva olajt, a hagymát és 1/2 teáskanál sót és pirítsuk addig, amíg a hagyma megpuhul, ez körülbelül 4-5 perc.

Ebből lesz a rakott brokkoli

Ebből lesz a rakott brokkoli

Hozzáadjuk a fokhagymát és ezzel együtt a pirítjuk még 1-2 percig.Most hozzáadjuk a brokkolit és a fennmaradó 1/2 teáskanál sót és pároljuk addig, amíg a brokkoli színe élénkzöld marad. Tegyük vissza a rizst a serpenyőbe, a brokkolihoz és keverjük alaposan össze. Adjuk hozzá a szószt és a petrezselymet és keverjük össze. Csökkentsük a hőmérsékletet és pároljuk, amíg a szósz átmelegíti az ételt.    Tálaláskor a tetejére kesudiót és parmezán sajtot vagy házi zsemlemorzsát szórhatunk. A recept  4 személyre szól.

  
Iktatva: Rakott brokkolik Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2014