0

Rántott brokkoli szezámmaggal

A brokkolit be is panírozhatjuk, és kisüthetjük. Rokonánál, a karfiolnál gyakran így készítjük, , a brokkolit is ki lehet próbálni ebben a formában. Elkészítése gyakorlatilag megegyezik a rántott karfiol elkészítésével. A brokkolit egy szezámmagos bundába forgatjuk bele. A hozzávalók: 2 tojás, 50 dkg brokkoli, 20 dkg zsemlemorzsa, 15 dkg liszt, 1-2 evőkanál szezámmag, só, és kevés bors. A sütéshez pedig olaj.

Elkészítése: A brokkolit megmossuk, a szárát leszedjük, és nem túl nagy rózsákra szedjük szét. Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, és teszünk bele sót. A brokkoli rózsákat beletesszük, és nem túl sokáig, 4-5 percig főzzük. Amíg a brokkoli fő a vízben, addig odakészítünk egy tálba jeges vizet. Amikor a brokkolik megfőttek, kiszedjük a vízből, és azonnal beletesszük a hideg vízbe. Így a brokkoli megőrzi szép zöld színét és ropogósságát is. Előkészítjük a panírozáshoz szükséges eszközöket.

Ebből készül a rántott brokkoli szezámmaggal

Ebből készül a rántott brokkoli szezámmaggal

Az egyik tányérba beleütjük a tojást, kicsit megsózzuk, és habosra verjük, kicsi tejet is adhatunk hozzá. A másikba lisztet teszünk, ebbe kicsi borsot tehetünk. A harmadik tálba a zsemlemorzsát keverjük össze a szezámmaggal. A brokkolikat kicsit leszárítjuk egy papírtörlőn. A következő sorrendben: liszt, tojás, zsemlemorzsa beleforgatjuk a rózsákat. Az olajt felmelegítjük, és szép barnára kisütjük benne a brokkolikat. Tálalhatjuk tetszőleges körettel. Baráti összejöveteleknél akár valami szósszal tálalva magában is ehetjük.

  
Iktatva: Előételek brokkolival Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012