0

Quinoa édes burgonyával és brokkolival

A quinoa egy aminosavakban gazdag mag,  bolyhos, krémes, enyhén ropogós textúrája van és egy kissé a mogyoróra emlékeztető az íze, amikor meg van főzve. Tulajdonképpen egy gabona félének tekinthető, rokona a zöld leveles zöldségeknek, mint a spenót és a mángold. Ez egy nemrég felfedezett ősi “gabona” egykor „az inkák aranya” volt. Mivel a quinoa egy nagyon jó forrása a mangánnak, a magnéziumnak, a folsavnak, foszfornak, különösen értékes olyan emberek számára, akik migrénes fejfájásban, cukorbetegségben vagy érelmeszesedésben szenvednek.

A recept hozzávalói: 1 csésze quiona, 2 csésze víz, 1 nagyobb édes burgonya, 1 fej vöröshagyma, 30-40 dkg brokkoli, 3 evőkanál olaj, 3-4 gerezd fokhagyma, fél csésze mandula, 2 evőkanál szójaszósz. Elkészítése: Forraljuk vizet egy lábasban, és tegyük bele a quionát. Fedjük le a lábast, és 15-20 percig főzzük. A végére a quiona felszívja a vizet.  Közben tegyük a felkockázott édesburgonyát egy serpenyőbe, és öntsünk rá 3-4 dl vizet. Fedjük le, és lassú tűzön, közepes hőmérsékleten pároljuk, ami körülbelül 10 perc.

Quinoa  édes burgonyával  és brokkolival alapanyagai

Quinoa édes burgonyával és brokkolival alapanyagai

Míg a burgonya párolódik,, melegítsük fel  az  olajt egy serpenyőben, közepes-magas hőfokon. Vágjuk össze és keverjük bele a hagymát, majd utána a brokkolit, amíg a hagyma megpuhul, az kb 10 perc.Miután a burgonya elkészült, adjuk hozzá a brokkolit, és ízlés szerint a fokhagyma gerezdeket lereszelve. Folytassuk a főzést, még körülbelül 5 percig. Keverjük össze a brokkolis keveréket a főtt quinoával és mandulával. Ízlés szerint ízesítsük szójaszósszal, ha a szeretjük.

  
Iktatva: Tészta Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012