0

Puding brokkoliból

Bármilyen meglepő is, a brokkoliból nagyon finom pudingot lehet készíteni. Több változata is létezik, most az egyiket mutatjuk be. Lehet egy könnyű tízórai, vagy uzsonna belőle. Hozzávalók: 60 dkg brokkoli, 5 dl tej, 5 db tojás, 5 dkg margarin, de lehet vaj is, 4 evőkanál liszt, 15 dkg reszelni való sajt, finom a parmezán ehhez a recepthez, 1 kiskanál só, kevés frissen reszelt bors, zsemlemorzsa, és paradicsommártás.

Elkészítése: A brokkolit a szokásos módon megpucoljuk, szétszedjük, majd megpároljuk gőz felett, vagy főzzük kevés vízben, ki hogyan akarja. A tejet felforraljuk. A vajat egy serpenyőben felmelegítjük, majd a lisztet megpirítjuk benne. A forró tejet apránként adagoljuk hozzá, és folyamatosan keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Sózzuk, frissen őrölt borsot teszünk hozzá, és kicsit félretesszük.

Puding brokkoliból

Puding brokkoliból

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat kicsit megsózva belekeverjük a mártáshoz. A fehérjékből habot verünk, és ezt is belekeverjük. Majd hozzáadjuk a brokkolit is, a reszelt sajtot is, és az egészet óvatosan összekeverjük. A sütőtálat kikenjük kevés vajjal, majd zsemlemorzsával meghintjük. A masszát beleöntjük a tálba, a tetejét elsimítjuk.  Magas hőfokon 220-230 sütjük, 35-40 perc alatt sül meg. Mikor készen van, akkor nem árt pihentetni 10-15 percig. Utána egy gyors mozdulattal tálra borítjuk. Szeletelhető, és paradicsomszósszal tálalható. Természetesen másfajta szósz is jó hozzá. Változatosabbá tehetjük, ha különböző mártásokkal tálaljuk.

  
Iktatva: Előételek brokkolival Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012