0

Pizza brokkolival

A recept  6 főre készült. Tálalhatjuk, mint egy előételt. El lehet elkészíteni 45 perc vagy annál kevesebb idő alatt. Hozzávalók. 2 nagy gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve, 1/4 csésze extra szűz olívaolaj, 19 dkg csicseriborsó, 1/2 csésze víz, 1 nagy csokor brokkoli, az üreges szárakat ndobjuk ki, és a többit vágjuk apróra (kb. 9 csésze), 1/2 teáskanál szárított csípős paprika, három 6-os tészta, 1/2 csésze frissen reszelt parmezán sajt (kb. 2 dkg)Pizza brokkolival elkészítése.

Melegítsük elő a sütőt körülbelül 220 fokosra.Egy nagy serpenyőben pirítsuk meg a fokhagymát olajon, közepes hőfokon, kevergetve, amíg halvány arany színe lesz. Utána tegyük át a fokhagymát és az 1 evőkanál olajt egy robotgépbe. Adjuk hozzá a csicseriborsót, az 1/4 csésze vizet, a sót és a borsot ízlés szerint, és simára keverjük össze a géppel.Melegítsünk fel olajt a serpenyőben közepesen magas lángon, amíg forró lesz, de nem füstöl még és tegyük bele a brokkolit, fogóval forgassuk, amíg hervadt lesz.

Pizza brokkolival

Pizza brokkolival

Adjuk hozzá a maradék 1/4 csésze vizet, borsozzuk, és lassú tűzön főzzük, részben fedetten, amíg a brokkoli ropogós-lágy nem lesz és szinte minden folyadék elpárolog, körülbelül 2 perc.Terítsük szét a pizzát, tegyük rá a csicseriborsó pürét, tetejére pedig brokkolit és a parmezán sajtot tegyük.Helyezzük bele egy nagy tepsibe, és süssük a sütőben körülbelül 10 percig, vagy amíg a szélei arany barnára sülnek. Nagyon kedvelt pizzafajta az olasz konyhában, a brokkoli remek ízt ad a tésztának, ha megsül.

  
Iktatva: Tészta Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2014