0

Pizza brokkoli feltéttel

A pizza az a fajta tészta, amit ezerféleképpen lehet fogyasztani. Természetesen, a brokkoli, mint feltét, sem maradhat ki ebből. A pizza tésztáját érdemes házilag elkészíteni, mivel sokkal olcsóbb is, és frissebb is, mintha készen vásároljuk a tésztát. Nem igényel különösebb gyakorlatot, csak merni kell belevágni. Hozzávalók 2 főre: 20 dkg liszt, jó, ha teljes kiőrlésűt választunk. 2,5 dkg friss élesztő, jó a por alakú is, de a frissből garantáltan jó lesz a tésztánk.

Ha por élesztőt használunk, akkor az élesztő zacskóján levő mennyiséget vegyük figyelembe, feleljen meg 2,5 dkg friss élesztőnek. 2,5 dl langyos víz, 1 kiskanál cukor, 1 csipet só, kevés bazsalikom, 2 tojás, 2 evőkanál étolaj, 20 dkg brokkoli, 15 dkg főtt csemegekukorica, lehet konzerv is, sűrített paradicsom, 1 friss paradicsom. A tészta elkészítése: A langyos vízben elkeverjük a cukrot, és az élesztőt belemorzsoljuk. Pihentetjük, és amikor apró hólyagocskák megjelentek rajta és kicsit megemelkedett, akkor felfutott. A lisztbe beletesszük az oreganót, bazsalikomot, a sót, és az élesztővel összekeverjük, és egy lágy tésztát készítünk belőle.

Pizza brokkoli feltéttel

Pizza brokkoli feltéttel

Tálba tesszük, langyos helyen letakarva addig pihentetjük, amíg a kétszeresére nem dagad. A paradicsompürét a fűszerekkel kikeverjük, majd ezzel kenjük meg a pizzánkat. A brokkolit megmossuk, kicsit megpároljuk, de nem nagyon, maradjon ropogós. A tojásokat keményre főzzük, és felszeleteljük. A friss paradicsomot éles késsel szeletekre vágjuk, a csemegekukoricát is előkészítjük. Ha megkelt a tészta, akkor tetszőleges formára nyújtjuk, formázzuk, lehet egy tepsiben is sütni. Kikenjük a formát olajjal, és a tésztát méretre nyújtjuk, beletesszük. A fűszeres paradicsommal megkenjük, a brokkolit és a kukoricát egyenletesen elosztjuk a tetején, a tojáskarikákat s elrendezzük. A tetejére reszelt sajtot szórunk, és 200-210 fokon megsütjük.

  
Iktatva: Tészta Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012