0

Pirított sós mandula brokkolival

Hozzávalók: 1 nagy fej brokkoli (kb. 2 csésze),1/4 csésze pirított mandula, kicsit összetörve. 6 gerezd fokhagyma, aprítva,1 evőkanál darált gyömbér,1 evőkanál édes chili mártás, 2 evőkanál csökkentett nátrium tamari vagy szójaszósz (ha követjük a gluténmentes diétát győződjünk meg róla, hogy legyen gluténmentes a mártás), 2 evőkanál pirított szezámmag olaj. Pirított sós mandula brokkolival elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 250 fokra.

Tegyünk bele egy tepsibe sütőpapírt vagy egy fóliát. Tegyük félre. Mossuk meg a brokkolit is, és távolítsuk el a szárnak csak a legvégét. Vágjuk el a teljes fejet félbe, majd ismét félbe. Folytassuk ezt mind addig, amíg a darabok körülbelül 1 vastag rózsák maradnak és a szárak is ekkorák lesznek. Tegyük őket egy nagy tálba és tegyük félre. Az öntet kicsit sűrűbb lesz, mint a normál salátaöntet. Egy kis tálba tegyük bele a zúzott mandulát, a fokhagymát, a gyömbért, az édes chili mártást, a tamari szószt és a szezámolajt.

Pirított sós mandula brokkolival alapanyag

Pirított sós mandula brokkolival alapanyag

Habverő keverjük össze, amíg alaposan jól összekeverednek. Tegyük rá az öntetet a brokkolira és használjuk a kezünket, masszírozzuk az öntetet a brokkolira, és legyünk meggyőződve arról, hogy minden darabot jól bevont.Tegyük rá a brokkolit a sütőlapra, és tegyük a sütőbe. Szórjuk meg a pirított sós mandulával. Süssük 15-20 percig, vagy amíg a brokkoli a szélei körül elkezd pirulni.Ekkor vegyük ki a sütőből, és azonnal tálaljuk.Megjegyzés. Ez az étel akkor a legjobb, ha rögtön tálaljuk.

  
Iktatva: Előételek brokkolival Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2014